Родионова защити Тийм

от в 14:37 на 12.05.2020
Димитър Беловски

Австралийската тенисистка Арина Родионова защити Доминик Тийм. Тя е на мнение, че Тийм не трябва да бъде убеждаван да споделя парите си с някого.

Джокович, Надал и Федерер предложиха на играчите от топ 100 да се обединят и да подпомогнат по-ниско ранкираните си колеги, които изпитват икономически затруднения. Световният №3 обаче не е съгласен с тази идея, защото смята, че някои от тенисистите не се трудят достатъчно, за да пробият в световния елит на спорта, а също така никой от тенисистите, които са по-назад в ранглистата, не се бори за живота си.

Оттогава Тийм получи доста критики от играчите като повечето са тези, които са по-назад в ранглистата. Родионова, която се намира на №152 в световната ранглиста обаче смята, че Тийм има право да не споделя парите си, щом не желае.

„Много непопулярно мнение, но това е. Аз мисля, че всички трябва да спрем да критикуваме Тийм за цялото това нещо, че не иска да дава пари на тенисистите, които са по-назад в ранглистата. Независимо от това колко е спечелил през кариерата си и през тази година (защото всички продължаваме да броим парите си),“ написа австралийката в Twitter.

„Това са неговите пари и той може да прави с тях, каквото си пожелае. Не е негова грешка, че тенисистите, които се намират по-назад в ранглистата не печелят „достатъчно“ пари. Това е работа на ITF, той не трябва да бъде мразен, защото е добър тенисист и не иска да споделя парите си с нас,“ завърши Родионова.

Доста тенисисти останаха разочаровани от мисленето на австриеца. Инес Ибу, която е алжирска тенисистка засне специално емоционално 9-минутно видео, което качи в Instagram. Тя казва, че не се нуждае от парите на Тийм, но иска само малко уважение за жертвите, които тя е направила, за да бъде тенисистка и разказа за трудностите, които среща като млада спортистка. Какво каза Ибу можете да видите ТУК.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Родионова защити Тийм Димитър Беловски

Коментари





Следвайте ни в Facebook