Родната тенис федерация преустанови всички турнири до края на април

от в 17:20 на 13.03.2020
Калоян Пламенов

Българската тенис федерация взе решение да преустанови всички турнири до края на следващия месец с оглед на извънредното положение в страната заради коронавирус.

Вижте и официалното съобщение без редакторска намеса:

С оглед усложнената епидемиологична обстановка в страната и водена от своята социална отговорност, за да се гарантира здравето и безопасността на всички играчи, треньори, съдии, служители, доброволци, любители и фенове, на свое извънредно заседание на 12 март 2020 г., Управителният съвет на Българска федерация по тенис прие следните важни решения:

1. Преустановява и отлага провеждането на всички национални и международни състезания по тенис за момчета и момичета до 10, 12, 14, 16 и 18 години, за мъже и жени на територията на Република България в периода до 30 април 2020 г., включително.

2. Възлага на временна комисия да подготви предложение до УС в срок до 18 март 2020 г. за нови дати на отложените състезания и/или за окончателно отпадане на турнири от календара на БФТ за състезателната 2019/2020 година, ако не бъде възможно да се намерят нови подходящи дати за провеждането им, като за международните спортни прояви тези нови дати се съгласуват и с ITF и Tennis Europe.

3. Преустановява дейността на Българския Национален Тенис Център (БНТЦ) в гр. София първоначално за срок до 31 март 2020 г., включително, като в този период се преустановяват тренировъчната, състезателната, административната и търговска дейност на територията на БНТЦ. С оглед развитието на епидемиологичната обстановка в град София до края на месец март ще бъде оповестено дали ще поднови дейността си и ако да - в какъв режим ще функционира центърът през месец април.

4. БФТ препоръчва на всички състезатели да не предприемат пътувания свързани или не с участия на международни турнири, като под егидата на централата няма да бъдат изпращани участници в чужбина и на международни състезания.

5. Престои създаването на извънреден щаб в БФТ, към който в срок до 30 април да могат да се обръщат за информация и указания клубовете - членове на БФТ, състезатели и треньори по тенис, родители на състезатели по тенис. Този щаб ще поддържа връзка с държавните и общински власти, с ITF и Tennis Europe. Допълнителна информация за членовете на щаба и контактите с него ще бъдат оповестени на интернет страницата на БФТ.

УС на БФТ призовава своите членове, състезатели и треньори за висока лична, гражданска и социална отговорност в тази сложна обстановка, за да може да бъде овладяна по-бързо COVID -19 епидемията и да може всички любители на тениса в България по-скоро да се върнат към безрисково практикуване на своя любим спорт.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Родната тенис федерация преустанови всички турнири до края на април Калоян Пламенов
Теми:  
българска федерация по тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook