Роджър Федерер не скри вълнението си от олимпийската титла на Белинда Бенчич!

от в 18:57 на 31.07.2021
Мирела Николова

Белинда Бенчич е новата олимпийска шампионка на сингъл при дамите след трисетова драма във финалния двубой, където се наложи над Маркета Вондрушова, за да заслужи първото място на подиума в Токио. През утрешния ден швейцарката ще излезе на корта в спор за още един златен медал в японската столица - този път на двойки заедно със сънародничката си Виктория Голубич. 

Първоначално съществуваше вероятност Бенчич да защитава цветовете на родния флаг и на смесени двойки, играейки рамо до рамо с Роджър Федерер, ала 20-кратният шампион от Шлема взе решение да не пътува до Токио. В свое интервю Белинда сподели колко силно разочарование изпитва от това, че няма да има възможност да участва в надпреварата при каретата заедно с Маестрото, като също така разкри и че швейцарецът следи всички изяви на своите сънародници. 

След знаменития триумф на Бенчич, превърнал я в първата швейцарска тенисистка, окичила се със злато от Олимпиада, Федерер не скри вълнението си и поздрави партньорката си от Хопман къп 2018 и 2019, като публикува нейна снимка в профила си, отбелязвайки историческото ѝ постижение:

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Roger Federer (@rogerfederer)

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Роджър Федерер не скри вълнението си от олимпийската титла на Белинда Бенчич! Мирела Николова
Теми:  
белинда бенчич | любопитно | олимпийски игри | роджър федерер | токио

Коментари





Следвайте ни в Facebook