Роджърс разгроми поредна фаворитка и ще играе на първи WTA финал от 6 години насам!

от в 04:56 на 07.08.2022
Мартин Петков

Шелби Роджърс е една от този тип тенисистки, които винаги се представят много над възможностите по време на турнирите в САЩ, като неслучайно тя елиминира Ашли Барти по време на миналогодишния US Open. През тази седмица американката се завърна в родината си, след като изпрати слаби сезони на клей и трева, за ежегодното турне на твърди кортове, чийто старт бива даден от надпреварата в Сан Хосе, където световната номер 45 до момента се справи със съпротивата на бившата Шлем шампионка Бианка Андреску, топ поставената Мария Сакари и сънародничката ѝ Аманда Анисимова, при това без да загуби сет, за да достигне полуфиналите, а там я очакваше Вероника Кудерметова в спор за място на финала.

Според предварителните очаквания, то рускинята, която е девета поставена в схемата, биваше сочена за фаворит, ала Роджърс изнесе поредния си рецитал на кортовете в Сан Хосе и силно подкрепяна от трибуните се нуждаеше от само час и 20 минути, за да се поздрави с крайния успех след 6:3 6:4. Победата отвежда световната номер 45 на първи финал за годината, където в опит да завоюва отличието ще срещне победителката измежду Паула Бадоса и Дария Касаткина.

Домакинската представителка имаше летящ старт на двубоя и пречупи съперничката си още в началните минути, печелейки си ранен пробив аванс. Американката се представяше близо до перфектното на начален удар и не позволяваше на Кудерметова по никакъв начин да я притиска, с което постепенно започна да предизвиква грешки в играта на деветата поставена и не след дълго реализира втори брейк, с който по безапелационен начин записа откриващия сет на сметката си.

Втората част се оказа далеч по-интригуваща, след като световната номер 19 взе пробив на старта и демонстрираше далеч по-голяма борбеност. Рускинята бе близо до това да удвои преднината си, но пропиля брейкбол и само броени минути по-късно домакинската представителка навакса пасива си, възстановявайки паритета. Роджърс видимо изпитваше известна доза несигурност, от която бе повлияна и отново изостана с пробив назад, ала отговорът ѝ бе повече от отличен, като не просто оползтвори възможността си за рибрейк, а окончателно пречупи Кудерметова в 10-я гейм, когато с решителен брейк стигна и до победата в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Роджърс разгроми поредна фаворитка и ще играе на първи WTA финал от 6 години насам! Мартин Петков
Теми:  
wta | вероника кудерметова | сан хосе | шелби роджърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook