Роджърс разкри ключа към успеха над Барти: Нямаше как да стане по-зле

от в 14:00 на 05.09.2021
Мирела Николова

През последните два дни ставаме свидетели на поредица от изненади на тазгодишното Открито първенство на САЩ, като днес надпреварата напусна световната №1 Ашли Барти, която допреди днешния си двубоя бе спечелила 14 поредни сета, но невероятната серия на австралийката бе прекъсната от представителката на домакините Шелби Роджърс. Тя изоставаше с двоен пробив в решителната трета част, но показа изключителен характер и воля за победа, които в крайна сметка я изведоха до най-голямата победа в кариерата ѝ до този момент.

"Просто се опитах да се боря за всяка следваща точка", сподели американката по време на интервюто си на корта след мача. "Това звучи изключително клиширано, съжалявам. Зрителите по трибуните бяха наистина невероятни. Не искам да си тръгвам.

Губейки с 2:5 в третия сет, си казах, че трябва да направя опит да остана в този двубой възможно най-дълго. Нямаше как да стане по-зле от това, тъй като тя всеки път ме побеждава. Знаех, че е необходимо да направя нещо различно сега.

Исках да изпълня един удар повече от Ашли в разиграванията. Тя се справяше с темпото ми на игра наистина добре тази вечер. Имах чувството, че с колкото по-висока скорост лети моят удар, толкова по-силно се връща към мен след това", разказа развълнуваната Роджърс.

Източник: TennisHead


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Роджърс разкри ключа към успеха над Барти: Нямаше как да стане по-зле Мирела Николова
Теми:  
us open | wta | ашли барти | интервю | любопитно | шелби роджърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook