Роджърс се върна от 2:5 в решителния сет и подчини световната номер 1 Барти!

от в 05:10 на 05.09.2021
Калоян Соколов

Шелби Роджърс се явяваше като последна надежда на американския женски тенис за добро представяне на тазгодишното Открито първенство на САЩ, а самата състезателка не разочарова привържениците си и постигна първа победа от общо седем двубоя срещу световната номер едно Ашли Барти. Местната представителка губеше с двоен пробив в решителната част, но някакси намери сили да остане в двубоя и в крайна сметка се поздрави с победа, която я изпрати в четвъртия кръг на US Open, където я очаква сблъсък с талантливата тийнейджърка Ема Радукану - 6:2 1:6 7:6(5).

Шампионката от Уимбълдън откри срещата с комфортно подаване в своя полза, само че оттам насетне непоставената тенисистка имаше пълен контрол над събитията на корта и фаворитката съумя да спечели само още един гейм до края на първата част. Отговорът на австралийката беше повече от светкавичен, тъй като тя започна да тормози съперничката си със своя разнообразен репертоар от удари, които често сварваха Роджърс напълно неподоготвена и топ поставената затвори втория сет чрез серия от пет поредни гейма.

Третата част също се развиваше под диктовката на Барти, чиято динамика оставаше без отговор 43-тата в света и съвсем скоро двукратната победителка в Шлема изгради аванс от 5:2. Последва обаче малкоочакван обрат в хода на събитията, който позволи на безстрашната американка да се добере до тайбрек, където показа забележително високо ниво и заслужено сътвори една от най-големите сензации в турнира!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Роджърс се върна от 2:5 в решителния сет и подчини световната номер 1 Барти! Калоян Соколов
Теми:  
us open | wta | ашли барти | интервюта | любопитно | Обзори | шелби роджърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook