Ролан Гарос 2 пъти в една година? Олимпийският тенис турнир намери своя нов дом

от в 18:13 на 09.08.2022
Калоян Соколов

Тенисът не е сред типичните олимпийски спортове и не се радва на огромния интерес, който например привличат леката атлетика и плуването. Това се дължи на недотам сериозните му традиции като част от олимпийското семейство. Спортът става постоянна част от Игрите едва през 1988г., когато Мирослав Мечир печели златния медал за вече несъществуващата Чехословакия. Все пак не можем да кажем, че играчите не приемат насериозно Олимпиадата, спомняйки си сълзите в очите на големия шампион Новак Джокович, след като беше победен от Хуан Мартин Дел Потро в първия кръг на олимпийския турнир в Рио Де Жанейро.

Именно сърбинът изглежда абсолютно сигурен участник на Олимпиадата в Париж през 2024-та година, защото най-ценното отличие от подобен форум все още му убягва, но едва ли ще се зарадва на новината, че домакините са решили да приемат предстоящата надпревара на кортовете на Ролан Гарос, което автоматично превръща Рафаел Надал в главния претендент за златото.

Матадора е 14-кратен шампион от втория "мейджър" турнир през сезона и определено ще има интерес да удължи кариерата си с поне още две години. Обикновено същинският Ролан Гарос се провежда от края на май до началото на юни, докато олимпийското състезание е обявено за датите между 24 юли и 4 август, а по този начин испанецът ще има възможност да постигне двоен триумф само в рамките на няколко месеца.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ролан Гарос 2 пъти в една година? Олимпийският тенис турнир намери своя нов дом Калоян Соколов
Теми:  
atp | ITF | любопитно | новак джокович | олимпиада | париж 2024 | рафаел надал | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook