Ролан Гарос: Барти, Швьонтек и Свитолина в една половина, приятен жребий за Осака

от в 21:10 на 27.05.2021
Петър Томов

Един от най-вълнуващите турнири от календара на ATP и WTA - Ролан Гарос, започва след броени дни, а нетърпението на всички тенис почитатели е огромно. Преди броени минути бе изтеглен жребият за надпреварата, а той отреди множество интригуващи срещи.

Световната №1 Ашли Барти оглавява схемата в Париж и ще открие участието си във втория Мейджър за годината срещу американката Бернарда Пера. За австралийката това ще е първи мач на Ролан Гарос откакто триумфира през 2019 година, а най-сериозна съпротива в откриващите няколко кръга могат да й окажат американките Кори Гоф и Дженифър Брейди. В тази четвъртина се намира още и петата поставена Елина Свитолина, която ще стартира срещу участващата с уайлдкард Оушън Бабел, а в тази осмина на схемата намираме цели 4 представителки на чешкия женски тенис - сестрите Плишкови, Каролина Мухова и Барбора Крейчикова.

Финалистката от миналогодишното издание на Ролан Гарос София Кенин ще има труден тест още на старта след като жребия й отреди да се изправи срещу бившата шампионка Йелена Остапенко. В тази четвъртина се намира още и Ига Швьонтек, която ще стартира защитата на титлата си срещу Кая Юван, а най-сериозна съпротива по пътят към четвъртфиналите се очаква да срещне от Гарбине Мугуруса и Елизе Мертенс.

Серина Уилямс има наглед лек жребий в откриващите два кръга, а първата по-сериозна пречка на носителката на 23 титли от Големия Шлем се очертава да бъде бившата №1 в света Анджелик Кербер. Двете най-добри беларускини също са част от тази трета четвъртина като Арина Сабаленка ще стартира участието си в Париж срещу квалификантка докато Виктория Азаренка очаква Светлана Кузнецова в единадесетата среща помежду им.

Наоми Осака оглавява долната половина и има доста лек жребий в търсенето на пети трофей от Шлема и първи от Ролан Гарос. Първата сериозна пречка пред японката се очертава да е Кики Бертенс в трети кръг, а в по-следващите кръгове това се надяват да сторят Белинда Бенчич и Бианка Андрееску.

Пълен жребий за Откритото първенство на Франция при дамите може да видите тук:

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ролан Гарос: Барти, Швьонтек и Свитолина в една половина, приятен жребий за Осака Петър Томов
Теми:  
wta | ашли барти | елина свитолина | жребий | ига швьонтек | наоми осака | ролан гарос | серина уилямс | софия кенин

Коментари





Следвайте ни в Facebook