Ролан Гарос ще има нова шампионка, след като Сакари детронира Швьонтек!

от в 16:00 на 09.06.2021
Владислав Риждов

Мария Сакари продължава с блестящото си представяне от началото на Ролан Гарос. Сакари изхвърли защитаващата титлата си от миналата година Ига Швьонтек след победа в последователни сетове - 6:4 6:4 и се класира за първи път на полуфинал в надпреварата.

Мачът започна чудесно за миналогодишната шампионка, тъй като тя стартира с брейк и поведе с 2:0. Сакари обаче моментално възстанови равенството. Въпреки многото непредизвикани грешки от страна и на двете, те продължиха да печелят подаванията си и да се движат равностойно. Световната номер 18 се справяше чудесно с темпото, което Швьонтек налагаше и дочака своя момент в сета. Гъркинята първо спечели на нула сервис гейма си за 4:4, а след това изигра солиден гейм на ретур, за да реализира пробив. Сервирайки за сета, Сакари се вкара в трудна ситуация, но показа спокойствие и измъкна първата част в своя полза.

Серията на Сакари продължи и в началото на втория сет, след като пречупи сервиса на противничката си още в първия гейм. Световната номер 18 дори имаше възможност да направи преднината си още по-категорична, но пропиля аванс от 15:40 и Швьонтек съумя да запази разликата в резултата от само един пробив. Гъркинята бе безкомпромисна от начален удар и спечели категорично следващото си подаване, за да се доближи само на гейм от успеха. Сакари не постави под съмнение доминацията си в мача и спечели безапелационно най-важният гейм в мача, за да се поздрави с най-голямата победа в своята кариера.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ролан Гарос ще има нова шампионка, след като Сакари детронира Швьонтек! Владислав Риждов
Теми:  
ига швьонтек | мария сакари | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook