Ротердам: Алиасим стартира с труден успех; Де Минор чака Циципас в трети кръг

от в 20:18 на 09.02.2022
Мартин Петков

Феликс Оже-Алиасим по-рано през днешния ден записа първия си двубой след злощастната загуба срещу Даниил Медведев на Аустрелиън Оупън. Младият канадец започна колебливо срещата с Егор Герасимов на старта в Ротердам, но в крайна сметка се поздрави с успеха след 3:6 6:2 6:2 за малко над два часа. В следващия кръг на надпреварата на Оже-Алиасим му предстои да срещне победителя от двубоя между Александър Бублик и Анди Мъри. 

Началните минути не предложиха нещо запленително, като наглед бързо се стигна до средата на сета. Достигнал до възможност за пробив, канадецът я пропиля лековато, което даде самоувереност на беларуския тенисист и той реализира брейк. Герасимов продължи силната си серия в оставащите геймове, успявайки отново да открадне подаването на съперника си, което сложи край на откриващата част, отиваща в сметката на квалификанта. 

Вторият сет не предложи ,,фойерверки" в първите геймове, като силите на корта изглеждаха изравнени. Скоро след това Феликс усети момента да тръгне в атака. Чувстващ се сигурен в ударите си, Алиасим тотално обезкуражи световния номер 126, за да отмъкне четири последователни гейма и да изравни в общия резултат. 

Серията на Алиасим, започнала във втория сит, набъбна до шест поредни гейма. Нови брейкболи пред четвъртфиналиста от АО изглеждаха като сигурен край на мача, ала Герасимов имаше още какво да покаже. Егор не само отрази шансовете на съперника, ами на свой ред реализира пробив. Осъзнавайки, че е на път да изгуби контрол над случващото се, Алиасим смени на следващата предавка, като не даде повече гейм на опонента си, за да се поздрави с победата в този така оспорван мач. 

В друг двубой от надпреварата в Нидерландия на корта излязоха Алекс де Минор и Макензи Макдоналд. Срещата се превърна в битка за всяка точка, непредвидима до последната секунда, но опитът определено бе на страната на световния номер 34, което му помогна и да стигне до успеха в мача след 7:6(6) 1:6 6:4 за 2 часа и 29 минути. Победата изпраща Демона в следващия кръг на турнира, където вероятно му предстои сблъсък със Стефанос Циципас. 

Де Минор имаше летящ старт и успя да пробие още в първото подаване на съперника си, но Макдоналд моментално подобри нивото на играта си и възстанови паритета. В идните минути от частта двамата се ,,захапаха", като пробойните липсваха, преди да стигнем до заключителните минути в сета. Макар да бе притиснат до ръба, американецът овладя положението и предизвика закономерен тайбрек. Дългият гейм премина под размяната на множество мини пробиви, като именно в тези моменти опитът се оказа ключов фактор, спомагайки на Де Минор да запише сета на сметката си. 

Още в първото си подаване през последвалата част световният номер 49 преживя нова криза в играта си, но съумя да се измъкне от създалата се ситуация. Навярно това се оказа нужното за Макданолд от психическо естество и той реализира пробив в идните минути. Макензи даде едва гейм на опонента си до края на сета, изравнявайки резултата в отделните части. 

Силната серия на американеца се пренесе и в третата част, след като той реализира пробив и изглеждаше все по-близо до успеха. Де Минор обаче не бе казал последната си дума, като на свой ред запази спокойствие и стигна до рибрейк още в идното подаване на своя противник. Известна доза предпазливост се видя в двамата тенисисти, които умело се справяха с неблагоприятните моменти. При пасив от 5:4 Макдоналд сервираше за своето оставане в турнира, но няколко лековати неточности от негова страна донесоха мачбол на Де Минор, като той не чакаше втора покана и сложи край на срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ротердам: Алиасим стартира с труден успех; Де Минор чака Циципас в трети кръг Мартин Петков
Теми:  
atp | алекс де минор | егор герасимов | макензи макдоналд | ротердам | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook