Ротердам: Поредни отпадания за Гофен и Басилашвили на старта

от в 17:34 на 07.02.2022
Диана Андреева

Давид Гофен не започва сезон 2022 по желания за себе си начин. Белгиецът все още търси своя ритъм и това се отразява на резултатите му, като през днешния ден той за пореден път напусна надпреварата, в която участва, още в самото й начало. Гофен бе категорично надигран от Алекс де Минор в Ротердам, а краят на мача настъпи в последователни сетове - 6:0 6:3. 

Гофен показа колеблива игра още в началните минути. Белгиецът избягваше да рискува с отигрванията си и разчиташе предимно на плитки удари, които бяха отлична възможтост за Де Минор да нанася мощни уинъри. Този сценарий преобладаваше в една сериозна част от откриващия сет и световният номер 47 така и не намери сили да се разпише в частта, отстъпвайки с 0:6. 

През втората част Гофен се окопити и от части изравни силите. След като прекрати негативната серия от седем загубени гейма, световният номер 47 дори успя да отмъкне подаване на своя противник и за първи път от началото на срещата разполагаше с преднина. Отговорът на Де Минор обаче не закъсня и австралиецът мигновено направи рибрейк за 2:2. Постепенно Демона взе инициативата обратно в свои ръце и без колебания съумя да пробие втори път в осмия гейм, което му беше напълно достатъчно, за да сложи точка на двубоя. 

В друг мач от програмата за деня в холандския турнир ABM Armo World Tennis Tournament загуба допусна и поставеният под номер осем Николоз Басилашвили. Грузинецът не намери сили да се противопостави на вдъхновения Макензи Макдоналд, който преди по-малко от една седмица впечатли с играта си срещу Александър Зверев в Монпелие. Макдоналд доминира от първата до последната точка в мача и напълно заслужено напусна корта в ролята на победител. Благодарение на рутинния успех с 6:3 6:2, предстои на осминафиналите в Ротердам да видим Макдоналд отново в действие, а препятствието пред него ще бъде Алекс де Минор.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ротердам: Поредни отпадания за Гофен и Басилашвили на старта Диана Андреева
Теми:  
алекс де минор | атп ротердам | давид гофен | макензи макдоналд | николоз басилашвили | тенис турнир в ротердам

Коментари





Следвайте ни в Facebook