Рожденикът Циципас надделя над Хачанов и си подари място на 1/4-финалите в Торонто

от в 19:15 на 12.08.2021
Мирела Николова

Стефанос Циципас, който днес празнува своя 23-ти рожден ден, успя да си направи най-добрия възможен подарък за празника, надигравайки вицешампиона от Олимпийските игри Карен Хачанов. Гъркът бе изключително солиден както на сервис, така и на ретур и държейки контрола в двубоя от първата до последната точка, достигна до крайната победа с категоричното 6:3 6:2, гарантирайки си участие в четвъртфиналната фаза на надпреварата, където му предстои сблъсък с Каспър Рууд.

В дебютния сет Циципас бе по-доминиращият тенисист на корта. Той се възползва от допуснатите непредизвикани грешки на опонента си в четвъртия гейм, за да пробие и съвсем скоро да поведе с аванс от 4:1. Гъркът дори се сдоби с нови три възможности за брейк в следващото подаване на съперника, ала Хачанов съумя да намери играта си в ключовите моменти и да се спаси от инкасирането на втори пробив. Това обаче далеч не се оказа достатъчно за руснака, тъй като той не успя да навакса пасива си и така гъркът откри сметката си в общия резултат.

Макар да показа признаци на събуждане в самия край на откриващата част, Карен не пренесе устрема си и във втория сет, когато отново позволи да изостане с ранен пробив. От своя страна, третият поставен продължи да бъде безкомпромисен на начален удар и да поддържа разиграванията къси, което се оказа и ключът към успеха му. Неточностите от ракетата на руснака продължаваха да се множат и доведоха до нов брейк на сметката на Циципас за 5:2, който гейм по-късно сложи край на срещата, узаконявайки мястото си на четвъртфиналите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рожденикът Циципас надделя над Хачанов и си подари място на 1/4-финалите в Торонто Мирела Николова
Теми:  
atp | карен хачанов | Обзори | стефанос циципас | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook