Рубльов бе напът да допусне пълен обрат срещу световния №64, но оцеля след близо 4 часа

от в 23:55 на 30.08.2022
Мирела Николова

Ласло Джере се представи по великолепен начин на АТР 250 турнира в Уинстън Сейлъм, достигайки до сблъсъка за титлата, където отстъпи на 34-годишния Адриан Манарино. Сега сърбинът пренесе страхотните си изяви и на US Open, където на старта успя да създаде сериозни проблеми на деветия поставен Андрей Рубльов. Руснакът не показа най-доброто си лице и допусна изравняване на резултата, след като водеше с 2:0 сета, ала в крайна сметка съумя да избегне изненадата и да затвори срещата в своя полза за крайното 7:6(5) 6:3 3:6 4:6 6:4. Така той си гарантира участие във втория кръг, където му предстои да се изправи срещу Суун-уу Куон.

В откриващите две части играчите бяха безмилостни към по-плитките удари на съперника и никой не пропускаше удобна възможност да ускори топката и да си отвори корта, създавайки си позиция да завърши с печеливш удар. Наред с уинърите обаче изобилстваха и непредизвиканите грешки, които допринесоха за пълното изравняване на силите в първия сет и изиграването на тайбрек, в чиито решителни мигове руснакът се оказа по-стабилен психически. Втората част също се развиваше равностойно до осмия гейм, когато Рубльов се възползва от серия неточности на сърбина, за да осъществи пробив и скоро да удвои аванса си в общия резултат.

Интригата се запази и в следващите два сета, но този път успехът бе в полза на Джере. С напредване на времето той започна все по-успешно да абсорбира мощта от форхендите на опонента и да предприема контраофанзивни действия, което в комбинация с по-малкия брой непредизвикани пропуски го изведе до късен пробив в третата част. В четвъртия сет пък можехме да видим световния №64 все по-често в близост до мрежата, където имаше 100-процентова успеваемост, оказала се ключова към това да вкара двубоя в пета решителна част.

Там двамата състезатели продължиха да налагат агресивния си стил на игра и темповите размени на удари изобилстваха. Паритетът остана непокътнат до 2:2, но впоследствие Джере разстрои мерника си и често пропускаше очертанията на корта, което незабавно бе наказано от Рубльов, осигурил си преднина от 4:2. Последва обаче спад в представянето на руснака, който допусна връщане на пробива, но съвсем скоро успя да спечели още веднъж противниковото подаване и така да си подпечата крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов бе напът да допусне пълен обрат срещу световния №64, но оцеля след близо 4 часа Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2022 | андрей рубльов | ласло джере | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook