Рубльов е новият шампион в Абу Даби след здрава битка срещу Мъри във финала

от в 19:23 на 18.12.2021
Владислав Риждов

Андрей Рубльов и Анди Мъри направиха подобаващ завършек на демонстративната надпревара Mubadala World Tennis Championship, която се провежда в Абу Даби. Рубльов обаче показа чудесна игра в хода на срещата и заслужено се поздрави с победата - 6:4 7:6(2).

Двамата започнаха убедително сблъсъка, след като на бърза ръка преминаваха през сервис геймовете си. Бързо обаче руснакът узакони доминацията си и в средата на частта успя да се добере до брейк. Мъри от своя страна също не показа никак лош тенис и не допусне изоставането му да се увеличи, но Рубльов беше безгрешен в остатъка от откриващия сет, повеждайки в общия резултат.

Световният номер 5 пренесе уверената си игра и във втората част. Рубльов взе подаването на опонента си, за да поведе с комфортното 4:2. Последва леко отпускане в играта на осемкратния шампион на АТР и Мъри съумя да направи обрат в геймовете. Двукратният шампион в демонстативния турнир имаше своите шансове до края на двубоя, но Рубльов се оказа непреодолимо препятствие за шотландеца и в крайна сметка триумфира с купата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов е новият шампион в Абу Даби след здрава битка срещу Мъри във финала Владислав Риждов
Теми:  
mubadala world tennis championship | анди мъри | андрей рубльов | атр | тенис турнир в абу даби

Коментари





Следвайте ни в Facebook