Рубльов и Хачанов крачат уверено напред към третия кръг в Лондон!

от в 22:37 на 30.06.2021
Калоян Соколов

Андрей Рубльов наглед имаше трудна задача срещу бомбандира от начален удар Лойд Харис, но световният номер 7 не показа никаква мислост и сломи съперника си с разгромното 6:1 6:2 7:5. По този начин шестият поставен си гарантира мач с винаги непредсказуемия Фабио Фонини, който се справи с Ласло Джере по-рано днес.

Срещата стартира с лесно спечелени дебютния подавания от страна на двамата състезатели, но изведнъж нивото на ретурите на Рубльов започна да граничи с пълен перфекционизъм и южноафриканецът не спечели нито гейм повече в частта. Подобно беше положението и във втория сет, в който непоставеният играч оказа една идея по-сериозна съпротива, само че тя съвсем не бе достатъчна, за да го постави в равностойна позиция на именития си съперник.

Харис най-после загатна на какво е способен в третата част, ала за обрат беше твърде късно и шампионът от Ротердам не позволи излишно удължаване на събитията.

Карен Хачанов също зарадва руските фенове, след като записа чиста победа над Егор Герасимов с 6:1 7:6(3) 6:3. Поставеният под номер 25 не позволи да изгуби нито един път подаването си и създаваше сериозни проблеми на противника си чрез своите плоски удари. Герасимов пък допускаше изоболие от грешки при наглед печелишви позиции и заслужено се сбогува с Уимбълдън. За Хачанов предстои сериозен тест, защото на пътя му се задава Франсис Тиафо, чиято моментна форма изглежда повече от впечатляваща.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов и Хачанов крачат уверено напред към третия кръг в Лондон! Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | карен хачанов | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook