Рубльов и Медведев класираха Русия за полуфиналите

от в 11:08 на 03.02.2021
Владислав Риждов

Русия победи Япония във втория ден на АТП Къп и вече гледа към полуфиналите на турнира. Андрей Рубльов даде преднина на страната си, побеждавайки втората ракета на азиатците Йошихито Нишиока.

Мачът започна с изненадващ пробив от страна на Нишиока, но това бе единственото по-значимо нещо, което той направи в сета. Рубльов доминираше през цялото време играта на корта, като с агресивният си стил на игра успя да постигне три последователни брейка и категорично затвори първия сет с резултат 6:1.

Руснакът започна втория сет така, както приключи първия, с бърз пробив и преднина от 3:1. Японецът не успя по никакъв начин да окаже съпротива на световният №8 и допусна втори брейк в сета при 5:3, което означаваше, че Рубльов печели мача. Руснакът продължи с доброто си представяне в турнира, давайки само четири гейма на японския си съперник.

В двубоя на първите ракети Даниил Медведев изигра добър мач и победи Кей Нишикори с 2:0 сета, като така класира страната си за полуфиналната фаза.

Медведев започна силно, реализирайки пробив още в първият сервис гейм на Нишикори, но японецът вдигна нивото си на игра и успя да си върне пробива, с което изравни геймовете. Солидната игра на Медведев обаче не даде шансове на Нишикори за нещо повече в сета. Руснакът направи два последователни пробива, с които спечели първия сет с 6:2.

Във втория сет Нишикори, за когото това бе първи мач от края на септември миналата година, заигра по-добре, печелейки почти безпроблемно сервис геймовете си, но така и не успя да постигне нещо повече. Един решителен брейк от страна на Медведев в деветия гейм , му даде правото да сервира за победата и руснакът нямаше колебания, пращайки страната си във фазата на полуфиналите.

>


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов и Медведев класираха Русия за полуфиналите Владислав Риждов
Теми:  
atp cup

Коментари





Следвайте ни в Facebook