Рубльов изравни постижение на Мъри, Баутиста Агут срещу Синер в трети кръг

от в 16:01 на 16.03.2021
Петър Томов

Вторият поставен в схемата Андрей Рубльов започна участието си в турнира от категория ATP 500 в Дубай с двусетов успех над първата ракета на Финландия Емил Руусувуори. Шампионът от Ротердам игра на изключително високо ниво през целия двубой, за да се поздрави с крайното 6:4 6:4, което му осигурява среща с победителя от сблъсъка между Николоз Басилашвили и Тейлър Фриц на осминафинал. Това беше 21-ва поредна победа за руснака в турнири от тази категория като серията му датира от септември миналата година, в което време Рубльов спечели титлите в Хамбург, Санкт Петербург, Виена и Ротердам. 

Срещата започна по възможно най-добрия начин за световния №8, който спечели подаването на противника си още в първия гейм. Рубльов достигна до още една възможност за пробив в последвалия сервис гейм на опонента си, но 21-годишният финландец не позволи това да се случи и записа първи гейм на сметката си. До края на частта сервиращите нямаха затруднения да взимат подаванията си и след безпроблемен сервис гейм руснакът сложи край на първата част в своя полза.

Руусувуори започна значително по-добре втория сет и успя да създаде известни главоболия на Рубльов, запазвайки равенството в геймовете до седмия гейм. В него руснакът се възползва от лек спад в играта на финландеца и достигна до четири брейкбола, с които съумя да реализира единствения пробив в частта. До края на срещата Рубльов не допусна никакви изненади и след час и 17 минути на корта "Кралят на ATP 500" успя да си осигури място на осминафиналите на турнира.

В друг мач от втория кръг на надпреварата, четвъртия поставен Роберто Баутиста Агут прекара по-малко от половин час на корта, след като неговият опонент Матю Едбън се отказа поради травма при 4:1 в първия сет. В осминафиналната фаза на турнира в Дубай, испанецът ще се изправи срещу Яник Синер


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов изравни постижение на Мъри, Баутиста Агут срещу Синер в трети кръг Петър Томов
Теми:  
андрей рубльов | дубай | емил руусувуори | Матю Ебдън | роберто баутиста агут

Коментари





Следвайте ни в Facebook