Рубльов надделя в битката с Фучович и удължи победната си серия

от в 17:15 на 05.10.2020
Калоян Соколов

Андрей Рубльов продължава да ниже победа след победа и вече е четвъртфиналист на Ролан Гарос! Шампионът от Хамбург трябваше да преодолее редица от комплицирани ситуации, за да преодолее съпротивата на Мартон Фучович в един истински тенис маратон, който продължи близо 4 часа, но все пак руснакът се наложи със 6:7(4) 7:5 6:4 7:6(3).

Унгарецът изглеждаше крайно мотивиран да отстрани и втората ракета на Русия, след като в първи кръг надигра Данийл Медведев. Фучович диктуваше разиграванията със своя форхенд и постави съперника си в дефанзивна позиция, което определено е непривично за младока и непоставенит играч бе съвсем близо до това да дръпне в сетовете, тъй като поведе с 5:3. Световният номер 12 обаче се мобилизира и достигна до тайбрек, в който отново Мартон беше много по-експлозивен от двамата на корта и взе заслужен превес в общия резултат.

Фучович продължи със солидното си представяне и във втория сет, като ситуацията се повтори, защото унгарецът получи възможност да сервира за спечелването на сета при 5:3. Рубльов отново върна брейка, но този път не спря дотук и със серия от четири поредни гейма възстанови паритета в отделните части.

Финалистът от надпреварата в София за пореден път стартира силно сет и имаше аванс от 3:1 в третия такъв, ала поставеният под номер 13 навлезе в най-силната си поредица от началото на сблъсъка и даде на своя опонент само още един гейм до края на частта.

Четвъртият сет протече с разменено надмощие, ала Фучович бе с една идея по-солиден и си гарантира три поредни сетбола в десетия гейм. Унгарецът отново обаче не може да се възползва от възможността си и скоро трябваше да сервира за оставане в мача, макар да имаше по-добро съотношение на уинъри спрямо грешки, съпоставяйки го с руснака. Стигна се до тайбрек, в който фаворитът бе абсолютно безкомпромисен и се уреди четвъртфинал срещу Стефанос Циципас, а това ще бъде повторение на финала помежду им в Хамбург от изминалата седмица, когато Рубльов триумфира.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов надделя в битката с Фучович и удължи победната си серия Калоян Соколов
Теми:  
андрей рубльов | мартон фучович | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook