Рубльов надигра Фонини и гледа уверено към 1/8-финалите на Уимбълдън

от в 16:09 на 02.07.2021
Владислав Риждов

Поставеният под №5 в схемата записа трета поредна победа на Уимбълдън и продължава към втората седмица на турнира. Руснакът се справи със съпротивата на Фабио Фонини - 6:3 5:7 6:4 6:2 и очаква победителя от мача между Диего Шварцман и Мартон Фучович.

Двубоят започна с няколко шанса за пробив от страна на италианеца, от които той не се възползва. При резултат 3:2 в полза на Рубльов двамата изиграха маратонски гейм, в който руснакът имаше инициативата и си осигури пет точки за брейк, но Фонини разочарова своя съперник и измъкна подаването си. В крайна сметка играещият по-добре Рубльов реализира така важния брейк в осмия гейм от частта, а след това затвори категорично откриващия сет в своя полза. Втората част също започна с предимство за световния номер 7. Руснакът наложи агресивния си стил на игра и поведе комфортно с 4:2, доближавайки се на два гейма от това да поведе с 2:0 сета. Тогава обаче Фонини получи вдъхновение в играта си и само за няколко минути придоби инициативата в сета. 31-ят в класирането не само възстанови паритета, но и направи късен брейк, който му донесе успеха в сета, а с това и изравняването на общия резултат.

В третия сет двамата продължиха с динамичния тенис и продължителните разигравания от дъното на корта. Първите четири гейма преминаха безпроблемно за сервиращите, преди да дойде моментът на Рубльов. Финалистът от надпреварата в Хале проби на 15 подаването на Фонини, а до края остана стабилен, за да поведе за втори път в общия резултат, въпреки опитите на италианеца да се върне обратно в борбата за частта. Четвъртата част, оказала се последна в мача, започна с доминация на Рубльов. Руснакът тотално обезличи съпротивата на съперника си, давайки му само два гейма до края на срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов надигра Фонини и гледа уверено към 1/8-финалите на Уимбълдън Владислав Риждов
Теми:  
андрей рубльов | Обзори | уимбълдън 2021 | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook