Рубльов: Напрежението да бъда фаворит в турнира ме смаза

от в 14:40 на 03.04.2021
Калоян Соколов

Андрей Рубльов е играчът с най-много победи през новия тенис сезон и дори щеше да оглави временното подреждане през 2021-а, ако не бе допуснал изненадващо поражение от Хуберт Хуркач на полуфиналите в Маями през вчерашния ден. Въпреки това руснакът остава позитивно настреоен, което се видя в неговата пресконференция веднага след срещата:

"Доволен съм от изминалата седмица, защото никога не бях достигал до полуфинал на Мастърс турнир. Щастлив съм, че мога да показвам най-добрата си игра всяка седмица и да достигам далеч в повечето надпревари. Днес просто не ми беше ден, докато Хуберт показа страхотна игра и заслужаваше напълно да спечели. Истината е, че напрежението ме пречупи, тъй като очакванията към мен бяха да спечеля титлата с оглед на многото отказвания и отпаднали поставени играчи."

Все пак шансовете пред мен да се завърна в мача съществуваха, само че действах прекалено стегнато и обичайната ми агресия напълно отсъстваше. Съперникът ми се справи по-добре с контролирането на емоциите, а именно това му помогна да ме надиграе" - завърши световният номер 8.

Източник: GoTennis.ru

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов: Напрежението да бъда фаворит в турнира ме смаза Калоян Соколов
Теми:  
андрей рубльов | интервю | любопитно | маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook