Рубльов: Непрофесионално е да кажеш, че не можеш да играеш с левичар

от в 22:25 на 15.10.2020
Диана Андреева

Ето какво каза руснакът Андрей Рубльов в интервюто си след победата над Уго Юмбер в 1/8-финалите на турнира в Санкт Петербург:

- Разкажете за Уго Юмбер. Какво мислите за представянето му днес?

- Уго Юмбер играе нереално добре. Той е млад и има наистина светло бъдеще. Сигурен съм, че го чака невероятна кариера. Обича да играе в зала на тази повърхност. Познавам го отдавна, така че разбрах, че мачът ще бъде много труден, заради това се радвам, че успях да спечеля.

- Какво можете да кажете за следващия си съперник? Мислили ли сте вече за тактика?

- Не, още не съм мислил за тактика. Ще бъде тежък мач срещу друг левичар. Движи се добре и играе много от дъното на корта, така че двубоят ще бъде труден.

- Известно е, че сте суеверен и вярвате, че това ви помага да се представяте добре. Има ли нещо подобно и тук, в Санкт Петербург?

- Да използвам само една и съща душ кабина - станалото изцяло зависи от настроението ми.

- Познавате Уго Юмбер отдавна. Какво можете да кажете за него като играч и човек?

- Всъщност не го помня при юношите. Мисля, че за пръв път го видях през 2019 година. Веднъж играхме за основния турнир в Монте Карло. Тогава беше труден мач, въпреки че завърши в два сета. Сега той вече има титла от ATP турнир, така че е още по-трудно да се изправиш срещу него.

- Вече на практика сте играч от елита. Медведев, Надал, Федерер имат рекламни договори. Очаквате ли и вие подобна оферта?

- Ще видим. Времето ще покаже.

- Доста често се изправяте срещу левичари. Колко трудно е да играеш срещу тях?

- Не е лесно, но на тях също им е трудно срещу нас. Зависи как гледаш на опонента. Това обаче е част от играта. Свикваш с всичко, нагаждаш се според ситуацията. Мисля, че е просто непрофесионално да се каже, че не можеш да играеш срещу левичари.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов: Непрофесионално е да кажеш, че не можеш да играеш с левичар Диана Андреева
Теми:  
андрей рубльов

Коментари





Следвайте ни в Facebook