Рубльов с уверен старт в Ротердам; Карацев се срина след два пропилени мачбола

от в 13:49 на 08.02.2022
Владислав Риждов

25-годишният Талон Грикспоор постигна впечатляващ обрат в първия си мач от ATP 500 турнира в Ротердам и вгорчи дебюта на Аслан Карацев в надпреварата. Домакинският представител изоставаше с 2:6 2:5 и отрази два мачбола, за да надделее с крайното 2:6 7:6(2) 7:6(0) в мач, в който съперникът му на два пъти сервираше за успеха.

И двамата стартираха срещата със самочувствие, което бе видно и от категоричния начин, по който преминаваха през собствените си сервис геймове. Паритетът се запази до 2:2, преди Карацев да вземе инициативата на своя страна. Руснакът започна да разчита отлично началните удари на съперника си и добрата му игра при посрещане бързо му донесе пробив, който той успешно затвърди, преди безпроблемно да се откъсне напред в общия резултат.

Равенството продължи да бъде налице и Карацев и Грикспоор се движеха гейм за гейм до средата на втората част. Впоследствие отново по-острата игра от страна на руския състезател му позволи да си изгради солидна преднина и само за няколко минути той бе на гейм от победата, повеждайки с 5:2. Местният представител взе подаването си и по този начин принуди 7-ия в схемата да сервира за мача. Изненадващо обаче нервите взеха връх при шампиона от Сидни и след поредица от грешки Карацев пропусна шанса си за чист успех. Така се стигна до тайбрек, в който световният №62 показа по-добра игра и загуби само две точки по пътя към изравняването на сетовете.

В решителната част и двамата регистрираха спад в предаването си. Това доведе до размяна на три брейка, а Карацев отново успя да излезе във водеща позиция, след като си отвори преднина от 5:3. Сервирайки за втори път за крайната победа в мача, руснакът отново се пропука и дори изпусна два мачбола, преди да предаде инициативата. Нидерландецът се възползва чудесно дадения му шанс и изравни до 5:5, преди да последва нов тайбрек. Там играещият с "уайлд кард" Грикспоор бе безкомпромисен, като спечели седем поредни точки на сметката си, правейки загубата за един от поставените още по-болезнена.

В другия мач с руско участие защитаващият титлата си Андрей Рубльов стартира с рутинна победа над квалификанта Хенри Лааксонен с категоричното 6:4 6:4. Така световният №7 намери място на осминафиналите в холандския град, където го очаква двубой срещу победителя от срещата между Юго Гастон и Сун-уу Квон.

Двубоят стартира равностойно и двамата показваха уверена игра от линията за начален удар, както и от дъното на корта. В средата на сета обаче фаворитът рязко вдигна интензитета и реализира пробив за 4:3, който се оказа напълно достатъчен, за да го доближи на сет от победоносен старт в турнира.

Руснакът пренесе устрема си и във втория сет, когато продължи да бъде стабилен от основната линия и да предизвиква неточности от отсрещната страна. Това, в комбинация с агресивната му игра на ретур, му помогна да отмъкне подаването на противника в третия гейм за 2:1, като оттам насетне Рубльов загуби едва две точки на собствен сервис, за да постави начало на защитата на титлата си с рутинен успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов с уверен старт в Ротердам; Карацев се срина след два пропилени мачбола Владислав Риждов
Теми:  
atp | atp rotterdam | андрей рубльов | аслан карацев | Обзори | ротердам | талон грикспоор | тенис турнир в ротердам | хенри лааксонен

Коментари





Следвайте ни в Facebook