Рубльов след успеха над Григор: Днес диктувах играта и се представих отлично

от в 11:46 на 19.03.2022
Калоян Соколов

Андрей Рубльов показа тенис на много високо ниво в четвъртфиналния си сблъсък срещу Григор Димитров в Индиън Уелс и заслужено продължи към следващия етап на турнир. Така руснакът се класира заслужено за следващата фаза на турнира и удължи серията си на 13 поредни победи, а впоследствие изрази задоволството си от победата в своето интервю на корта:

"Днес наистина се представих отлично. От самото начало беше битка за надмощие между нас, защото и двамата искахме да играем агресивно, диктувайки хода на разиграванията от форхенд страната. В крайна сметка успях да установя първи контрол над срещата, което ми даде нужната увереност. Откриващата част беше много напрегната и изпуснах нервите си на няколко пъти, но бързо се възстанових. Все пак съм доволен, че не позволих на емоциите да ме завладеят в по-голяма степен, тъй като ми се е случвало многократно в миналото и вероятно можеше да се откажа от целия мач, ако бях допуснал същия пробив на нула в края на даден сет.

Във втората част вече заиграх много по-освободено на посрещане и вкарах голяма час от ретурите си в корта. По този начин взех ключово предимство, защото условията са наистина трудни за сервиране, така че си осигурих нужните шансове да реализирам поне един пробив и се възползвам от момента, за да си гарантирам победата" - завърши световният номер седем.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов след успеха над Григор: Днес диктувах играта и се представих отлично Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | григор димитров | интервюта

Коментари





Следвайте ни в Facebook