Рубльов спря серията на Щруф и Русия е само на една победа от сблъсъка за трофея

от в 04:03 на 06.02.2021
Калоян Соколов

Андрей Рубльов нанесе първото поражение на Ян-Ленард Щруф в хода на ATP Cup и така даде преднина на Русия срещу Германия в полуфиналния двубой от отборната надпревара. Рубльов имаше лош старт в мача, но с течение на времето показа познатите си качества и заслужено надделя с 3:6 6:1 6:2.

Срещата се движеше напълно равностойно през първите шест гейма, само че изведнъж немецът започна да разчита на максимална агресия при отиграванията си, което се оказа печеливш тактически ход и той прибави първата част в актива си. Щруф продължи да следва тази мантра, ала магията му се изчерпа и завършващите удари бяха заменени от грешки, което улесни максимално Рульов в задачата му да изравни резултата в отделните сетове.

Третата част също премина изцяло под диктовката на световния номер седем, който движеше съперника си по пределите на корта и вече безпроблемно разчиташе неговите начални удари. Всички тези обстоятелства помогнаха на руснака да реализира два пробива в подаването на опонента си и скоро срещата приключи благополучно за него.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов спря серията на Щруф и Русия е само на една победа от сблъсъка за трофея Калоян Соколов
Теми:  
atp cup | андрей рубльов | ян-ленард щруф

Коментари





Следвайте ни в Facebook