Рубльов спря вдъхновения Пер и заслужи мястото си на полуфиналите в Синсинати!

от в 21:55 на 20.08.2021
Калоян Соколов

Андрей Рубльов несъмнено е един от най-постоянните тенисисти през последните два сезона, но руснакът нямаше перфектен старт на твърдите кортове, след като допусна ранни поражение на Олимпиадата и Мастърса в Торонто. Сега обаче световният номер седем се завърна на победния път и се класира за финалната четворка в Синсинати, като това е третото му достигане до подобна фаза на това ниво през 2021-а.

Успехът не дойде никак лесно, защото от другата страна беше Беноа Пер, който отново показва реалните си способности, откакто феновете се завърнаха по трибуните и четвъртият поставен трябваше да даде всичко от себе си, за да надделее с 6:2 3:6 6:3 и така ще очаква един измежду Даниил Медведев и Пабло Кареньо Буста в сблъсък за място във влизане на финала.

Срещата започна отлично за Рубльов, тъй като той веднага реализира пробив и печелеше безпроблемно подаванията си до 4:2 гейма в своя полза, когато отново отмъкна противниковия сервис и скоро разполагаше с аванс в сетовете. Втората част протече по коренно противоположен начин, защото Пер показа нагледно изключително богатия си арсенал и неговият опонент изпитваше тотално неведение за следващия ход от страна на французина, чиято непредвидимост го изведе до паритет в общия резултат.

Рештелният сет се развиваше равностойно, макар че по-високоранкираният играч водеше играта, но световният номер 50 винаги се измъкваше, показвайки впечатляващи рефлекси в близост до мрежата. Все пак логичното се случи при 3:3, когато руснакът най-после реализира така желания брейк, който му помогна съвсем скоро да се поздрави с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов спря вдъхновения Пер и заслужи мястото си на полуфиналите в Синсинати! Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | беноа пер | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook