Рубльов за пореден път се справи с Фучович, Шаповалов напусна надпреварата в Маями

от в 21:26 на 29.03.2021
Диана Андреева

Андрей Рубльов си осигури място в 1/8-финалната фаза на Мастърс турнира в Маями! Руснакът записа категоричен успех над Мартон Фучович, предавайки едва три гейма за целия мач, за да може след 6:2 6:1 да си осигури мач срещу Марин Чилич, който надделя над младия Лоренцо Музети по-рано през деня. Фучович със сигруност може да оприличи Рубльов като "черна котка", която му пресича пътя във всеки един от последните му четири участия в турнири. Двамата имаха едва три срещи помежду си преди началото на този сезон, където в продължение на един месец се срещнаха в Ротердам, Доха, Дубай и сега в Маями. 

Безупречен от всяка една точка на корта, Рубльов не остави никакви шансове на своя опонент по време на срещата. Руснакът спечели два пъти повече точки, а това бе и причината след по-малко от един час, той да си осигури място в следващия етап.

Денис Шаповалов измъкна трудна победа срещу Иля Ивашка в миналия си мач, но днес силите на канадеца не достигнаха до спечелването дори и на сет срещу намиращия се в много добра форма Хуберт Хуркач. Полякът се нуждаеше от малко над два часа на корта, за да може след 6:3 7:6(6), да се класира напред в надпреварата, а следващото препятствие по пътя му е Милош Раонич. Хуркач "взе реванш" на своя опонент в днешния ден, защото преди почти две седмици Шаповалов застана на пътя на световния номер 37 по време на турнира в Дубай, където впоследствие отстъпи на крачка от финала на Лойд Харис.

Хуберт бе много постоянен в играта си, а това бе и ключът към успеха му, защото Шаповалов допускаше грешка след грешка, а именно неубедителното му представяне слага край на участието му в тазгодишното издание на събитието.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов за пореден път се справи с Фучович, Шаповалов напусна надпреварата в Маями Диана Андреева
Теми:  
андрей рубльов | мартон фучович

Коментари





Следвайте ни в Facebook