Рубльов записа първи успех над Медведев в кариерата си и е финалист в Синсинати

от в 01:48 на 22.08.2021
Диана Андреева

Даниил Медведев изненадващо напусна турнира в Синсинати след като бе победен от своя сънародник и добър приятел Андрей Рубльов. Четвъртият поставен в надпреварата, който за последно загуби от Даниил на Australian Open през февруари, не бе дори печелил сет до момента в професионалната си кариера срещу този си противник. Но днес дойде краят на неприятната му серия от 13 поредни загубени сета и Рубльов се поздрави с успех след 2:6 6:3 6:3. 

Мощните форхенди на Рубльов, в комбинация с непостоянната игра на Медведев и емоционалния срив в тениса на световния номер две бяха причината за изхода на мача. Даниил видимо бе изтощен от натоварените си две седмици, в които бе на път да запише името си в историята, ставайки седмия състезател в Откритата ера, който да е печелил последователно трофеите в Торонто и Синсинати. 

Още от началните точки на срещата си пролича, че предстои един истиски качествен двубой. И двамата тенисисти играеха на най-високите си обороти още от самия старт, но за Даниил ситуацията бе далеч по-приятна. Подобно на мача му с Григор Димитров, Медведев покриваше перфектно целия корт и не позволяваше да бъде надигран в продължителните разигравания, с което успя да изпрати първия сет на сметката си. 

Щом почивката приключи, дойде може би най-запомнящият се момент от срещата - сблъсъкът на Медведев с една от камерите на корта. Даниил се сблъсъка с едно от устройствата и го повали на земята, по време на зрелищно разиграване от дъното на корта. Това сериозно подразни руснака, който започна постепенно да губи търпението си. След един маратонски осми гейм, преминал през осем дюса, Рубльов успя да реализира пробив, а впоследствие и  да спечели своя първи сет срещу този си противник. 

За да успява да смогне на темпото в разиграванията и да реагира на мощните удари от форхенд, които Рубльов "изстрелваше по корта", Медведев се бе позиционирал още от самото далеч зад основната линия. В третия сет обаче Даниил сериозно си плати за това си решение, тъй като неговият противник многократно го изненадваше с къси отигравания и го принуждаваше да тича по целия корт, изцяло изтощавайки го. Останал без никакви сили да се бори за оставане в мача и видимо предал се, финалистът от Australian Open на два пъти не успя да спечели подаването си и така, макар и неочаквано, предаде срещата. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов записа първи успех над Медведев в кариерата си и е финалист в Синсинати Диана Андреева
Теми:  
андрей рубльов

Коментари





Следвайте ни в Facebook