Рубльов след загубата от Джокович: Днес направих много глупави и необичайни грешки

от в 20:47 на 17.11.2021
Калоян Соколов

Андрей Рубльов никога досега не беше срещал световния номер едно Новак Джокович в официален сблъсък и едва ли ще иска скоро отново да се изправи срещу него, тъй като сърбинът напълно надигра по-младия си опонент и си гарантира класиране за полуфиналната фаза на финалите на ATP, а самият русанк призна колко трудно е било действително за него да премери сили с 20-кратния шампион от Шлема:

"Днес емоциите бяха в повече и можех да го усетя по време на размените от дъното на корта. Наглед изглеждаше, че всичко е наред и правех някои добри разигравания, само че изведнъж допусках необичайни грешки от лесни позиции, при които обикновено нямам проблем да играя добре и да нанеса достатъчно силен удар върху топката. Всички тези пропуски са доказателство, че прибързвах твърде много.

Също така премислях твърде дълго ситуациите, защото си казвах как в дадени моменти мога да атакувам и да водя точката, а обикновено просто стреляш в другата половина. Прекалените колебания в повечето случаи водят именно до огромен брой пропуски, но това е нормално и го считам за придобит опит, защото се изправих за пръв път срещу Новак. Имах сходно усещане, когато изиграх дебютните си срещи с Надал и Мъри, а и всеки състезател има нужда от време, за да се нагоди към новия за него съперник. Надявам се да извлека нужните уроците, които да са от полза в следващия ми двубой с Джокович" - завърши световният номер пет.

Източник: ATP

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов след загубата от Джокович: Днес направих много глупави и необичайни грешки Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | интервюта | любопитно | новак джокович | финали в торино

Коментари





Следвайте ни в Facebook