Ръкавицата е хвърлена: Медведев опустоши световния номер 56 на старта в Мелбърн!

от в 13:59 на 16.01.2023
Мартин Петков

Даниил Медведев имаше блестящо начало на миналия сезон, когато в отсъствието на Новак Джокович на Зеления континент успя да придобие статута на топ фаворит за титлата от Аустрелиън Оупън, като беше напът да се поздрави с втория си "мейджър" трофей в кариерата, ала във финала допусна немислим обрат от 2:0 сета срещу Рафаел Надал и отстъпи пред Матадора в епична 5-часова битка. Впоследствие руснакът се изкачи на трона в световната ранглиста, но колебливото му представяне в голям отрязък от годината го свали чак до 8-ата позиция в класацията на АТР, от която московчанинът стартира тазгодишната си кампания в Мелбърн.

В откриващата седмица на 2023-та Медведев взе участие на турнира в Аделаида, където инкасира поражение от Новак Джокович, но въпреки това още тогава загатна за отличната си форма, в която се намира, и през днешния ден на Откритото първенство на Австралия доказа тези впечатление по свой адрес с разгромен успех над Маркос Гирон, дошъл за час и 37 минути на корта - 6:0 6:1 6:2. С този си триумф подгласникът от последните две издания на Аустрелиън Оупън си гарантира място във втория етап на надпреварата и ще срещне участващия с "уайлд кард" местен любимец Джон Милман.

Бившият номер едно стартира със завидно самочувствие двубоя, целейки нагледно да демонстрира разликата в класите между себе си и американеца, като макар и да се нуждаеше от шест брейкбола, то той спечели маратонския гейм при сервис на съперника и излезе напред. Гирон на свой ред още в идното подаване на фаворита достигна възможност за рибрейк, но Медведев беше безкомпромисен и освен че неутрализира опасността, впоследствие наложи изцяло доминацията си, под знака на която обезкуражи световния номер 56 и му "върза геврек" в дебютния сет.

На старта на втората част аутсайдерът намери баланса в играта си и спря серията от седем поредни гейма на московчанина, като се разписа в резултата. Това обаче далеч не го върна в мача, след като двукратният финалист в Мелбърн отново навлезе в ритъм и вкара срещата в желаното от него темпо, при което беше безпощаден във всеки един аспект и след само 64 минути на корта се доближи на сет от победата.

В третата част руснакът продължи да доминира събитията, като типично в свой стил бе отстъпил зад основната линия и се бе превърнал в своебразна стена. Благодарение на пословичните си качества в дефанзивен план той напълно обезкуражи американеца и нанесе решителен пробив в петия гейм, който впоследствие дублира, за да постигне крайната победа след само час и 37 минути игра.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ръкавицата е хвърлена: Медведев опустоши световния номер 56 на старта в Мелбърн! Мартин Петков
Теми:  
atp | australian open | даниил медведев | маркос гирон

Коментари





Следвайте ни в Facebook