Руне: Като дете се отказах да бъда фен на Надал, защото не беше първи в ранглистата

от в 09:38 на 23.03.2021
Диана Андреева

Холгер Руне е една от новоизгряващите звезди в мъжкия тенис, а стилът му на игра многократно е сравняван с този на 20-кратния шампион от Големия шлем Роджър Федерер. Датчанинът е голям фен на Маестрото, но малко хора знаят, че в ранните си години той е подражавал на друг представител на Голямата тройка, а именно Рафаел Надал. Но защо е променил идола си? За това разказа самият той в интервю:

"Първоначално мой идол беше Рафаел Надал. Когато бях шест годишен имах навсякъде негови плакати, играх с ракетата Babolat, дори копирах стила му на облекло - носех якета без ръкави и бандани. Но година по-късно заех второ място в един турнир и ме наградиха с малък трофей, а победителят получи доста голяма купа. Бях толкова разстроен, че отказах да го взема.

Щом се прибрах вкъщи разгневен скъсах всички плакати с Надал, заявявайки, че искам да бъда само и единствено първи - винаги. След това облепих стаята с постери на Федерер, защото тогава той беше водач на световната ранглиста, а тази промяна се отрази и на стила ми на игра, като до момента аз продължавам да играя по този начин.

Тези тенисисти са вдъхновили огромен брой деца, включително и мен. Като малък бях разстроен от грешките си, но треньорът ми ме успокои, че дори Федерер не е безгрешен, но за сметка на това се бори до последно и винаги се стреми към повече, което ми се стори страхотно и от този ден следвам неговата тактика - никога не се отказвам“, завърши Руне.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Руне: Като дете се отказах да бъда фен на Надал, защото не беше първи в ранглистата Диана Андреева
Теми:  
рафаел надал | роджър федерер | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook