Руне повали екзекутора на шампиона в два тайбрека и е 1/2-финалист в Монпелие!

от в 22:01 на 10.02.2023
Мартин Петков

Холгер Руне загатна за огромния си потенциал за игра в зала още в края на 2022-ра, когато в серия от надпревари достигаше минимум сблъсъка за титлата, преди да направи следващата крачка в своята все още твърде млада кариера, триумфирайки с трофея на Мастърса в Париж след победа над самия Новак Джокович. В хода на вчерашния ден пък 19-годишният датчанин се завърна за пръв път на закрит корт след грандиозния си успех във френската столица, като го направи повече от подобаващо на АТР 250 надпреварата в Монпелие, взимайки реванш от Марк-Андреа Хюслер за финала на Sofia Open.

Днес тийнейджърът отново имаше задачата да бъде под светлините на прожекторите, след като трябваше в четвъртфинален сблъсък да срещне домакинския представител Грегоар Барер, който елиминира защитаващия шампион Александър Бублик, и макар да имаше известни трудности, то скандинавецът се нуждаеше от близо два часа на корта, преди да се наложи с крайното 7:6(2) 7:6(5). С този си триумф световният номер 9 си гарантира място във финалната четворка на състезанието и единствено победителят измежду Борна Чорич и Максим Креси го разделя от това да спори за отличието във френския град.

Стартът на двубоя далеч не протече по желания начин от младежа, който имаше срещу себе си един от най-добрите играчи за изминалата година на ниво Чалънджър, когато става дума за игра на закрито. Именно това беше доказано и нагледно от световния номер 75, след като той се възползва от колебанията в представянето на фаворита, за да стигне пръв до пробив аванс при 4:1 в своя полза, ала скоропостижно топ поставеният си върна инициативата, редуцирайки пасива си. Впоследствие Руне беше близо дори до това да отмъкне сервиса на противника за втори път, но до нещо повече не се стигна и дебютният сет влезе в тайбрек, в който шампионът от Париж властваше изцяло на корта и напълно закономерно откри сметката си в срещата.

В началото на втората част проблемите, свързани с купища неточности от наглед безобидни позиции, се завърнаха отново в играта на датчанина, който обаче умело се измъкна от неблагоприятната ситуация посредством началния си удар, отразявайки единствените два брейкбола за сета, с което на нас ни предстоеше до наблюдаваме нов дълъг гейм в сблъсъка. В тайбрека сервисът, който в продължение на близо два часа работеше безотказно, се превърна в голямата липса и за двамата тенисисти, но Руне в крайна сметка се оказа по-стабилен в играта на ретур и след общо седем разменени минипробива, то тийнейджърът се поздрави с победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Руне повали екзекутора на шампиона в два тайбрека и е 1/2-финалист в Монпелие! Мартин Петков
Теми:  
atp | грегоар барер | Монпелие | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook