Руне се закани: Може да ми липсва опит, но притежавам всички качества да спечеля АО

от в 17:26 на 01.01.2023
Калоян Соколов

Холгер Руне имаше невероятна 2022-ра година, след като я стартира извън топ 100 на ранглистата и до пролетта му се налагаше да се състезава главно в Чаланджър Тура, ала 19-годишният талант нямаше време да чака дълго за големия си пробив на ниво ATP и малко по-късно завоюва трофея в Мюнхен, а впоследствие направи мечтан рейд до четвъртфиналите на Ролан Гарос.

Последва изключително тежко лято за скандинавеца, в което той загуби шест поредни двубоя, само че обстоятелствата го събраха с Патрик Муратоглу в края на сезона и оттгава насам Руне е сред най-големите лидери в тениса, достигайки до четири поредни финала и титла на Мастърса в Париж, където надигра самия Новак Джокович.

Изглежда обаче това не е достатъчно да задоволи датчанина, който си е поставил още по-големи цели за новия сезон и в последното си интервю изрази надежда, че ще спечели предстоящия Аустрелиън Оупън:

Мисля, че мога да стана шампион в Мелбърн. Знам, че ще бъде много трудно, защото има много тенисисти, които също биха могли да спечелят трофея, но ще подходя към всеки мач на 100 процента и съм готов да запазя своето максимално ниво на концентрация през всяка една секунда от мачовете си.

Ще бъде много важно за мен да премина през откриващите два кръга, избягвайки прекаленото натрупване на физическа умора, защото трябва да разполагаш със страхотна физическа подготовка, за да спечелиш "мейджър" турнир и всеки допълнителен час на корта може да се превърна в същинско страдание с напредването на състезанието. Истината е, че ми липсва известно количество опит, защото досега съм участвал в едва пет надпревари от Големия шлем, но притежавам вътрешния огън и всички небхододими качества, които да ме изведат до титлата на Аустрелиън Оупън - заяви амбициозният тийнейджър.

Припомняме ви, че Руне дебютира в Мелбърн през миналата година, когато загуби още на старта в петсетов сблъсък от южнокорееца Сон-уу Куон, а толкова млад тенисист не е печелил титлата в Австралия от 1985-та година, когато Стефан Едбер постига това на 19 години и 323 дни.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Руне се закани: Може да ми липсва опит, но притежавам всички качества да спечеля АО Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | интервюта | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook