Русия ликува: Хачанов и Рубльов откриха кампанията си в Лондон успешно

от в 21:46 на 28.06.2021
Диана Андреева

Андрей Рубльов започна колебливо, но рязко повиши нивото си на игра и в крайна сметка се поздрави с първа победа на Уимбълдън от 2019 година насам. Успехът на руснака над Федерико Делбонис дойде след 4:6 6:4 6:1 6:2, а с това той си осигури сблъсък с Лойд Харис или Ричард Беранкис.

В началните минути Рубльов изобщо не бе на себе си. Руснакът допускаше грешка след грешка, а началният му удар не беше изобщо на нужното високо ниво. Това позволяваше, макар и неочаквано, Делбонис да задава темпото в разиграванията и изцяло за контролира ситуацията на корта, което му позволи да открие резултатата от отделните части в своя полза.

Рубльов обаче показа, че не случайно е част от челната десетка и след почивката се завърна с изцяло променена тактика, а тя даде мигновен резултат. Андрей бе много по-конкурентен и независимо, че се нуждаеше от известно време, за да навлезе в ритъм, той успя да реализира пробив в десетия гейм и възвърна паритета в отделните части.

Рубльов изцяло нагласи играта си към условията в All England Club, а с това започна и неговата доминация на корта. Без никакви колебания световният номер седем печелеше лесно подаванията си, а с агресивната си игра на ретур, той не позволи на своя противник изобщо да се опита да заеме позицията на доминиращ подобно на първия сет и без никакви затруднения Андрей спечели последвалите два сета, за да се поздрави с крайната победа.

В друг мач от деня Карен Хачанов донесе втора победа на страната си. Макар и трудно, руснакът се справи със съпротивата на 108-ия в световната ранглиста Макензи Макдоналд. Хачанов бе изправен пред сериозно изпитание, ала показа по-устойчива психика и мотивация, а с това продължи напред след 3:6 6:3 6:4 7:6(3).


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Русия ликува: Хачанов и Рубльов откриха кампанията си в Лондон успешно Диана Андреева
Теми:  
андрей рубльов | карен хачанов | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook