Руска радост: Самсонова шокира Бенчич и донесе трофея на BJK Cup на страната си!

от в 22:00 на 06.11.2021
Диана Андреева

Людмила Самсонова донесе повече от изненадваща победа на сметката на отбора си и с това превърна Русия в новия шампион на Billie Jean King Cup. Самсонова шокира притежателката на златния медал от Олимпийските игри в Токио Белинда Бенчич и с това обезсмисли двойковия двубой между Швейцария и Русия.

Победата на Самсонова стана факт след абсолютен обрат над Бенчич - 3:6 6:3 6:4. Срещата продължи почти два астрономически часа и половина, като победата на рускинята дойде дори още по-изненадващо, имайки се предвид, че тя влезе на мястото на първата ракета на страната им - Анастасия Павлюченкова.

Още от началните минути Самсонова показваше много вдъхновен тенис. Рускинята видимо бе готова да направи всичко по силите си, за да може да донесе така желаната купа на отбора си. Макар че загуби първата част, Людмила усети кои са слабостите в играта на Бенчич и атакувайки я именно там, съумя да възвърне паритета в сетовете.
Самсонова задържа устрема си и в третата част.

Рускинята реализира ранен пробив, който сякаш премахна изцяло напрежението върху нея и тя започна да играе много по-уверено, атакувайки почти във всяко разиграване. Бенчич до последния момент не се отказваше, ала силите й не стигнаха за възвръщане на инкасилания брейк и така предаде мача, а с това и трофея.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Руска радост: Самсонова шокира Бенчич и донесе трофея на BJK Cup на страната си! Диана Андреева
Теми:  
белинда бенчич | людмила самсонова | русия | фед къп

Коментари





Следвайте ни в Facebook