Рууд е на 1/4-финал в Гщаад след чист успех; Имер спаси 2 мачбола и отстрани Лопес

от в 16:10 на 22.07.2021
Владислав Риждов

Каспър Рууд започна участието си на турнира в Гщаад с чист успех над австриеца Денис Новак. Шампионът от надпреварата в Бостад се наложи с резултат 6:4 7:6(5) за час и 36 минути.

И двата сета бяха оспорвани, като малките детайли донесоха успеха на третия в схемата. Откриващата част започна равностойно, преди Рууд пръв да достигне до шансове за брейк, но пропиля аванс от 0:40 на сервис на австриеца и двамата продължиха да поддържат равенството в резултата. Все пак световният №14 пречупи съперника си в последния възможен момент, пробивайки го при 5:4, с което измъкна в своя полза първия сет. Във втората част двамата бяха убедителни при собствено подаване, като нито един не се добра до възможности за брейк и съвсем логично се стигна до тайбрек. Той започна с ранен минипробив от страна на Рууд, който фаворитът в срещата запази със солидна игра и в крайна сметка се поздрави с пета поредна победа.

В друг мач от програмата Микаел Имер отрази два мачбола и постигна обрат срещу Фелисиано Лопес - (6)6:7 7:6(7) 6:4 и също продължава към 1/4-финалите.

Имер пое контрола над случващото се в средата на първия сет, след като пръв проби своя съперник. Младият швед остана солиден от дъното на корта и рядко допускаше грешки, но когато сервирае за успеха в частта, не успя да материализира двата сетбола, до които достигна и Лопес се върна в борбата за откриващия сет. В тайбрека световният №96 тотално обезличи играта на Лопес и само за няколко минути авансът му набъбна до 5:1. Тогава обаче Лопес направи немислимото и изравни резултата след четири поредни точки на сметката си. Впоследствие опитният испанец отрази още един сетбол и в крайна сметка измъкна първия сет в своя полза. През втората част пробиви липсваха и двамата закономерно изиграха тайбрек. В него 39-годишният Лопес на три пъти повеждаше с минибрейк, но и трите пъти Имер успяваше да навакса изоставането си. Левичарят дори си осигури два мачбола при 6:4, но не реализира нито един от тях и така сета отиде в полза на Имер.

Решителната част започна отлично за представителя на Швеция. Имер излезе напред в резултата след ранен брейк и този път съумя да защити преднината си до финала на двубоя. 22-годишният състезател подобри играта си, докато при Фелисиано Лопес преобладаваха умората и непредизвиканите грешки. В следващия си мач шведът ще се изправи срещу Денис Шаповалов или Вит Коприва. 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рууд е на 1/4-финал в Гщаад след чист успех; Имер спаси 2 мачбола и отстрани Лопес Владислав Риждов
Теми:  
каспър рууд | микаел имер | Обзори | тенис турнир в гщаад

Коментари





Следвайте ни в Facebook