Рууд надви Гарин и запази шансовете на Норвегия за първа победа на ATP Cup 2022

от в 05:00 на 05.01.2022
Мартин Петков

В мач за престиж се изправиха отборите на Чили и Норвегия. Двете държави изгубиха шанс за класиране напред в отминалите си срещи, а днес предстоеше да закрият кампанията си на ATP Cup 2022.

Ранният мач за деня между вторите ракети противопостави Алехандро Табило и Виктор Дурашович. В началото на срещата норвежецът беше неузнаваем, ударите му не намираха очертанията на корта, което беше добре дошло за чилиеца, който взе сета за по-малко от половин час игра. Във втората част устремът към победата на Табило продължи, той водеше в резултата, но там някъде започнаха грешките на левичаря, които го извадиха от лидерската му позиция на корта и неусетно се стигна до тайбрек. В дългия гейм Дурашович показа по-здрави нерви и вкара мача в решителна част. В нея Табило успя да си върне контрола над случващото се на корта, с което лесно стигна до крайния успех с 6:1 6:7(5) 6:1.

При сблъсъка на първите ракети един срещу друг се изправиха двама представители на топ 20 в ранглистата на АТП. Каспър Рууд и Кристиан Гарин определено не играят най-добрия си турнир, като двамата записаха по една и една загуба до момента в надпреварата. Началото се оказа равностойно, а продължителните разигравания от основната линия бяха константа. Норвежецът първи достигна до точка за пробив, но не успя да се възползва и равенството се запази.

Изведнъж Рууд усети възможност да натисне за спечелване на първия сет, осигури си сетбол, а за негов късмет Гарин направи двойна грешка в най-неподходящия момент и частта приключи. Вторият сет извади най-доброто от двамата на корта в първите няколко гейма, но след това последва огромен спад в играта на Гарин, което срещу световния номер 8 няма как да остане безнаказано и за минути се стигна до края на срещата в последователни части след 6:4 6:1. По-късно предстои срещата на тандемите на Чили и Норвегия, които ще определят крайния изход от мача помежду им.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рууд надви Гарин и запази шансовете на Норвегия за първа победа на ATP Cup 2022 Мартин Петков
Теми:  
atp | atp cup | каспър рууд | кристиан гарин | норвегия | Обзори | чили

Коментари





Следвайте ни в Facebook