Рууд: Не съм известен като Медведев, Циципас и Зверев, но важен е самият тенис

от в 11:09 на 03.04.2022
Калоян Соколов

Каспър Рууд доскоро беше известен до голяма част единствено с добрите си изяви на клей, но през миналата година норвежецът премина на ново ниво в развитието си и вече е конкурентоспособен на всяка една настилка. Световният номер осем не спира да постига нови върхове в кариерата си, като днес ще изиграе своя дебютен финал в сериите "Мастърс".

Неочаквано дори за него самия, то това ще се случи на твърдите кортове в Маями, където до момента той показва почти безпогрешен тенис. Самият Рууд сякаш остава малко в сянка, когато заговорим за лидерите на новото поколение и никой не говори особено усилено за него, само че 23-годишнит тенисист не се притеснява от въпросното обстоятелство и се опитва да гледа от съвсем друг ъгъл на нещата.

"Не мога да бъда поставен наравно с Медведев, Зверев и Циципас. Тези момчета засега са много по-добри и популярни от мен. Очевидно е и мога да го призная. Може да го разберете веднага, ако се вгледате в статистиките. Все пак вече съм побеждавал двама от тях, но Даниил се оказа твърде силен. Струва ми се, че точно тези играчи ще доминират нашия спорт през следващото десетилетие и се надявам да бъда част от групата им, защото важен е самият тенис, а не останалото покрай него.

Истината е, че съм от малка страна и затова не съм особено популярен. Норвегия не заема голямо място на тенис картата, а и все още нямам силни резултати в турнирите от Големия Шлем, които биват наблюдавани от най-много хора. Надявам се съвсем скоро да променя това и обществото да разбере, че съществува норвежки тенисист" - завърши шеговито Рууд.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рууд: Не съм известен като Медведев, Циципас и Зверев, но важен е самият тенис Калоян Соколов
Теми:  
александър зверев | даниил медведев | интервюта | каспър рууд | маями | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook