Рууд постигна зрелищен обрат над Нори и донесе първа победа на Норвегия във финали на ATP!

от в 00:22 на 18.11.2021
Владислав Риждов

Каспър Рууд се поздрави с дебюен успех на АТР Финалите в Торино и запазва шансовете си за продължаване към 1/2-финалите. Във втория си мач от груповата фаза Рууд обърна резервата Камерън Нори след резултат 1:6 6:3 6:4

Двубоят започна по мечтан начин за правещия своя дебют Нори. Британецът навлезе по-уверено в срещата и след равностойни няколко гейма в началото, пръв реализира пробив, който му вдъхна допълнително самочувствие за остатъка от сета. На другия полюс беше представянето на Рууд, който направи прекалено много непредизвикани грешки, които повлияха на играта му и той не успя да се противопостави на съперника си. Шампионът от Индиън Уелс затвърди безпроблемно брейка, а впоследствие взе още веднъж сервиса на норвежеца, доближавайки се на една част от дебютна победа в турнира.

Във втория сет двамата бяха равностойни, Рууд намери верния ритъм, докато Нори успяваше да поддържа нивото си от първата част. В средата обаче британецът показа първи признаци на нестабилност, а Рууд се възползва отлично от спада в играта на неговия противник. Световният №8 се добра до пробив за 5:3, преди безпроблемно да изравни общия резултат.

В решителната част Рууд бе този, който се справяше по-добре на собствено подаване, а Нори трябваше да се труди доста, за да се задържи в резултата. Най-добрият норвежки състезател узакони безгрешната си игра с пробив, който затвърди уверено за 4:2. До края Нори не загуби вяра във възможностите си и продължи да се бори, но Рууд не трепна и се поздрави с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рууд постигна зрелищен обрат над Нори и донесе първа победа на Норвегия във финали на ATP! Владислав Риждов
Теми:  
nitto atp finals | nitto atp finals turin | камерън нори | каспър рууд | обзор | финали торино

Коментари





Следвайте ни в Facebook