Рууд след успеха над Зверев: Показах, че не съм просто един клей специалист

от в 16:06 на 31.03.2022
Калоян Соколов

Каспър Рууд бележи феноменален прогрес в последната година и изглежда, че няма никакво намерение да спира, задоволявайки се с временно присъствие в елита. Норвежецът спечели цели пет титли през 2021-ра и изглежда преодолял травмата си, която му създаваше проблеми през последните седмици, защото показва тенис от най-високо качество на Мастърса в Маями и заслужено продължи към фазата на финалната четворка, отстранявайки втория поставен Александър Зверев, а ето и как самият скандинавец прие развръзката от двубоя:

Усещането е страхотно и победата означава много за мен. Това е първият ми Мастърс полуфинал на твърди кортове и доказах на всички, че не съм просто един клей специалист и продължавам да развивам играта си. Щастлив съм да постигна този резултат именно в Маями, защото е чудесно място и се чувствах отлично по време на тренировките тук през последните две седмици, което напълно се пренесе в моето представяне на турнира. Разбира се, нямам желание да спирам дотук. Днес срещнах най-сериозното си изпитание досега, а в петък предстои още едно сериозно предизвикателство. Надявам се да използвам опита, който имам от предишните си поражения в тази фаза на същото ниво и най-после да се класирам за дебютен финал.

Определено съм виждал Саша да играе много по-добър тенис от днес, така че се възползвах от неговите колебания. Бях концентриран през цялото и показах своята най-силна игра. Имах известен спад във втория сет, тъй като се появи проблем с превръзката върху крака ми. Знам, че звучи глупаво, само че не спираше да се плъзга и изпитвам проблем да се движа по корта. Впоследствие отделих време да я поставя наново, но не изгубих фокус и сервирах много добре в решителния сет, като това беше от ключово значение за успеха. Определено мога да благодаря на началния си удар за тази победа - призна световният номер осем.

Източник: ATP

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рууд след успеха над Зверев: Показах, че не съм просто един клей специалист Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | интервюта | каспър рууд | маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook