С едно движение на китката: Григор с майсторско преминаване от защита в атака (видео)

от в 20:16 на 19.04.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров имаше напълно безоблачен ден на корта в двубоя си от втория кръг на турнира в Барселона. Българинът трябваше да се изправи срещу еквадореца Емилио Гомес, който на старта изненадващо надви ветерана Алберт Рамос Виньолас и по този начин записа дебютния си успех на ниво ATP 500.

 Днешните изяви на световния номер 120 обаче сякаш ни убедиха, че той принадлежи по-скоро към Чаланджър Тура и българинът съумя да се справи с неговата съпротива за едва 64 минути игрово време - 6:3 6:1. Огромната разлика в класите пък позволи на родния ни представител да действа максимално освободено, което доведе до някои много впечатляващи отигравания, като безспорно едно от тях се открояваше.

Става въпрос за бекхенд уинъра, който нашият сънародник изстреля по правата в петия гейм, когато наглед Гомес беше притиснал сериозно 11-ия поставен, пласирайки атакуващ форхенд по диагонала, но Григор обърна изцяло точката с едно елегантно движение на китката и за южноамериканеца остана само да изгледа отблизо превъзходното изпълнение на опонента си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
С едно движение на китката: Григор с майсторско преминаване от защита в атака (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | барселона | бгтенис | видео | григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook