С надежди за скорошно завръщане: Зверев премина успешно през операция

от в 14:39 на 08.06.2022
Калоян Соколов

Александър Зверев трябваше да претърпи едно от най-големите разочарования в своята кариера, след като обърна глезена си по време на полуфиналите на Ролан Гарос. Германецът играеше най-добрия си тенис на червени кортове и изглеждаше с напълно реални шансове да отстрани бъдещия шампион Рафаел Надал. Тогава обаче световният номер три се свлече на корта в опит да отрази един от ударите на опонента и така се стигна до вече споменатата контузия.

Впоследствие стана ясно, че Саша има разкъсани връзки на глезена и със сигурност ще пропусне предстоящия сезон на трева, като надеждите му са свързани с евентуално завръщане в края на лятото и потенциално участие на US Open. Днес самият Зверев обяви как е преминал успешно през операция в германска клиника, а ето и какво беше точното съдържание на неговия пост в социалните медии:

"Здравейте, приятели. Операцията ми мина добре, или поне така ми се иска. Сега стартирам рехабилитация и се надявам скоро да ви видя на корта. Нямам търпение да се завърна, защото тенисът и почитателите към този момент ми липсват. Ще видим колко време ще ми отнеме, само че съм развълнуван“ – сподели олимпийският шампион в късото си видео послание към своите фенове.

„Всеки от нас има свое лично пътешестване в живота. Това е част от моето. Следващата седмица ще достигна до рекордната си втора позиция в ранглистата, само че тази сутрин претърпях операция. След по-подробни изследвания в Германия бе доказано, че и трите кръстни връзки на глезена ми са скъсани. За да се завърна на корта възможно най-скоро, то трябва да съм сигурен, че и трите ще се излекуват по най-добрия възможен начин и ще възвърна изцяло стабилността на глезена си. За да се случи това, най-доброто решение бе интервенцията. Сега започвам рехабилитация и ще се опитам да се завърна по-силен отвсякога. Продължавам да получавам множество съобщения и бих желал още един път да благодаря на всички ви за подкрепата в този труден момент“ – написа роденият в Хамбург тенисист.

Според френското издание L’Equipe възстановяването на Зверев ще продължи между 6 и 8 седмици.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Alexander Zverev (@alexzverev123)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
С надежди за скорошно завръщане: Зверев премина успешно през операция Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | контузия | любопитно | операция | ролан гарос 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook