С огледален резултат: Партньорът на Григор допълни осминафиналите в Мадрид

от в 09:15 на 05.05.2022
Калоян Соколов

 


Вчера се насладихме на истински тенис маратон в Мадрид, който беше продиктуван от лошото време в испанската столица и многото оспорвани срещи. Така Феликс Оже-Алиасим беше принуден да завърши двубоя си около половин час преди настъпването на новия ден, но канадецът не изглеждаше афектиран от дългото чакане и не остави никакви шансове на клей специалиста Кристиан Гарин, надигравайки го с убедителното 6:3 6:0. По този начин младокът записа последователни победи за пръв път от месец февруари насам, а освен това продължава напред и в схемата на двойки, където негов партньор е Григор Димитров и Оже-Алиасим ще трябва да излезе два пъти на корта през днешния ден, което важи и за българина.

Световният номер 10 потегли трудно и трябваше да отразява ранни възможности за пробив, но се справи с надвисналата опасност и впоследствие реализира брейк. Надмощието на фаворита ставаше все по-сериозно, а Гарин нямаше нужните средства, за да направи мача оспорван и скоро авансът на канадеца набъбна до 5:1 в негова полза. Тогава той си позволи известно отпускане, докато чилиецът показваше характерната си стабилност от дъното на корта и не беше далеч от изравняване на резултата, но сервисът на осмия поставен се задейства в точния момент и му помогна да спечели откриващия сет.

Втората част се превърна в изцяло формална за Оже-Алиасим, който удряше топката все по-добре и взимаше връх чрез своята мощ над опонента си. Уинърите непрекъснато се увеличаваха от ракетата на по-високоранкирания състезател, като за Гарин нямаше път обратно в срещата и скоро победата отиде в актива на 21-годишния играч.

Така канадецът почти напълно повтори резултата, с който Григор Димитров отстрани Диего Шварцман и си заслужи място в следващия кръг, където ще се срещне с Яник Синер за първи път в своята кариера досега.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
С огледален резултат: Партньорът на Григор допълни осминафиналите в Мадрид Калоян Соколов
Теми:  
atp | mutua madrid open | григор димитров | кристиан гарин | мадрид | Обзори | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook