С поглед към 2023-та: Ясен е първият турнир, на който Григор Димитров е заявил участие

от в 19:05 на 07.11.2022
Мирела Николова

Сезон 2022 за най-добрия ни тенисист Григор Димитров вече приключи и сега за хасковлията предстои кратка почивка, преди той да започне подготовката си за следващата година. Вече е ясен и първият турнир, на който е заявил участие, а именно новосъздадената отборна надпревара United Cup, която ще дебютира на 29 декември 2022 г. и ще продължи до 8 януари 2023 г., като ще се проведе в три австралийски града - Сидни, Бризбейн и Пърт. 

В United Cup ще вземат участие общо 18 държави, като всеки отбор ще включва трима или четирима играчи както от ATP, така и от WTA Тура. Първите 12 страни ще се класират на база на ранкинга на шестимата най-преднокласирани представители при мъжете и също толкова при жените. Останалите 6 тима ще получат право на участие посредством комбинирания ранкинг на първите ракети на страната при мъжете и при дамите. Държавата домакин Австралия се класира автоматично чрез "уайлдкард".

Към момента все още не е ясно ранкингът от коя седмица ще бъде взиман под внимание и дали нашата страна ще получи право на участие, но по думите на Даниел Ангелов, който е член на Българската федерация по тенис, България има добри шансове за участие по клаузата за класиране чрез комбиниран ранкинг на най-добрите ни представители Григор Димитров и Виктория Томова, които понастоящем са съответно под №28 и под №90.

Срокът за подаване на заявки е до 8 ноември, като сред останалите състезатели, пожелали да се включат в надпреварата към този момент, са Давид Гофен, Петра Квитова, Мария Сакари, Каролин Гарсия, Артур Риндеркнех, Борна Чорич, Александър Бублик и Йошихито Нишиока.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
С поглед към 2023-та: Ясен е първият турнир, на който Григор Димитров е заявил участие Мирела Николова
Теми:  
atp | united cup | бгтенис | виктория томова | григор димитров | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook