С поглед към трофея: Зверев се справи и с Буста, за да продължи към 1/4-финалите!

от в 19:39 на 14.04.2022
Мирела Николова

Александър Зверев не показа най-доброто си лице в своя откриващ двубой в Монте Карло, но днес значително повиши нивото си и постигна победа в последователни части над световния №19 Пабло Кареньо Буста. Германецът изостана с пробив на старта на всеки от сетовете, но впоследствие успя да навакса пасива си и да обърне събитията в своя полза, за да се поздрави с крайния успех - 6:2 7:5, класиращ го за четвъртфиналната фаза на турнира, където ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Андрей Рубльов и Яник Синер.

Световният №3 стартира трудно и допусна серия от непредизвикани грешки, които доведоха до пробив още в първото му подаване. Той обаче веднага направи необходимите настройки в играта си и в следващите минути разгърна потенциала си в атака, пласирайки ударите си дълбоко в противниковата половина, с което достигна до моментален рибрейк, а впоследствие и до втори пробив, с което постигна обрат в резултата до 4:1. От своя страна, испанецът така и не можеше да намери ритъма си и не след дълго допусна инкасирането на още един брейк, с който окончателно дебютната част бе прибавена към сметката на Саша.

Вторият сет започна по познатия начин - с аванс от пробив за Буста още в самото начало. И този път обаче Зверев показа характер и възстанови паритета в геймовете за 3:3 след поредната си безкомпромисна акция на ретур. От там насетне моментът бе изцяло на страната на фаворита, който не трепна в никой от оставащите си сервис геймове и същевременно се възползва от пропуските на съперника, за да достигне до два мачбола на противниково подаване в деветия гейм. Въпреки че не успя да ги материализира, финалистът от Шлема съвсем скоро се сдоби с нови възможности за спечелване на мача при 6:5, като този път не се поколеба и затвори срещата след малко повече от час и половина престой на корта.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
С поглед към трофея: Зверев се справи и с Буста, за да продължи към 1/4-финалите! Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | монте карло | Обзори | пабло кареньо буста

Коментари





Следвайте ни в Facebook