С шанс да се реваншира за загубата на Григор: Лазаров научи следващия си съперник в Дубай

от в 12:37 на 26.02.2023
Калоян Соколов

Александър Лазаров се превърна в едва втория българин, който ще играе на турнир от категорията ATP 500, след като преодоля успешно квалификациите в Дубай, надигравайки последователно Жижен Жанг (световен номер 92) и Франческо Пасаро (световен номер 109). Така българинът за втори път преминава успешно пресявки в ATP Тура, след като направи същото в София през 2019-та година.

Сега обаче летвата е вдигната по-високо от всякога за Алекс, който е най-нискокласираният участник в същинския турнир, но вече доказа как е повече от способен да поднася изненади. Лазаров вчера си пожела да срещне Новак Джокович на старта на основната схема, но засега ще трябва да почака за мач със своя идол, защото жребият му отреди да срещне Александър Бублик.

Както много добре си спомняте, то 50-ият в света спаси два мачбола и надигра Григор Димитров в Марсилия, а срещата между Лазаров и Бублик ще е своеобразна репетиция за предстоящото тази есен, когато отборите на България и Казахстан ще се сблъскат в двубой от Световна група I на Купа "Дейвис".

Досега двамата играчи никога не са се изправяли един срещу друг, а евентуална победа на нашия сънародник по всяка вероятност ще му даде възможност на осминафиналите да премери сили с бившия водач в световната ранглиста - Даниил Медведев.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
С шанс да се реваншира за загубата на Григор: Лазаров научи следващия си съперник в Дубай Калоян Соколов
Теми:  
atp | алекандър бублик | александър лазаров | бгтенис | дубай | жребий

Коментари





Следвайте ни в Facebook