С триумфа в Мадрид: Алкарас изравни рекорд на Надал и постави друг собствен такъв

от в 14:50 на 09.05.2022
Мартин Петков

Карлос Алкарас през изминалата седмица несъмнено изпита най-щастливите мигове в своята кариера до момента, след като на Мастърса в Мадрид надви идола си Рафаел Надал, първата ракета на света Новак Джокович и действащия шампион Александър Зверев, за да стигне до трофея в испанската столица пред бурните овации на своите сънародници по трибуните. Младежът от Мурсия напълно заслужено бива възхваляван от всеки почитател на спорта, най-малкото понеже се превърна в първия тенисист в историята, който надвива последователно Рафаел Надал и Новак Джокович на клей.

Успехите на толкова ранна възраст и от подобен калибър често биват съчетани с подобряването на рекорди, какъвто е и случаят тук. 19-годишният испанец в хода на надпреварата стана най-младият тенисист, който побеждава трима представители на топ 5 от световната ранглиста в рамките на един турнир, като в жертви на тийнейджъра се превърнаха №4 Рафаел Надал на четвъртфинал, №1 Новак Джокович в полуфиналите и №3 Александър Зверев в мача за отличието. Карлитос също така може да се похвали с това, че е най-младият състезател от Матадора през 2005г. насам, който завоюва пет титли от АТР Тура.

Младият шампион от днес заема върховото си класиране на световен №6 и след поредните си триумфи на родна земя в Барселона и Мадрид реши да си отдаде на заслужена почивка, пропускайки турнира в Рим, преди старта на Откритото първенство на Франция, което е следващата му голяма цел.

Източник: GoTennis.ru


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
С триумфа в Мадрид: Алкарас изравни рекорд на Надал и постави друг собствен такъв Мартин Петков
Теми:  
mutua madrid open | карлос алкарас | мадрид | новак джокович | рафаел надал | рекорди

Коментари





Следвайте ни в Facebook