Сабаленка и Мертенс триумфираха с титлата на Аустрелиън Оупън

от в 13:03 на 19.02.2021
Владислав Риждов

Елизе Мертенс и Арина Сабаленка триумфираха с титлата на Откритото първенство на Австралия за двойки и продължават да нямат загуба, когато излязат да спорят за трофея, след като през 2019 г. спечелиха US Open. Поставените под №2 се справиха с поставените под №3 чехкини Барбора Крейчикова и Катерина Синиакова с резултат 6:2 6:3.

Мертенс и Сабаленка измъкнаха няколко завързани гейма, спасявайки 10 от 11-те точки за пробив, които се откриха пред съперничките им и така се поздравиха с титлата за малко над един час игра. Три поредни пробива в средата на първия сет помогнаха на поставените под №2 да поведат в резултата. Сабаленка бе изключително агресивна от основната линия, а Мертенс не предаде подаването си нито веднъж в хода на мача.

Крейчикова и Синиакова не успяха да стигнат до пробив и във втория сет, тъй като нямаха отговор на играта на съперничките им. Решителен пробив за 5:3 даде правото на белгийско-беларуската двойка да сервира за мача. Последва обаче маратонски гейм на сервис на Сабаленка, в който бъдещите шампионки пропуснаха с лека ръка три мачбола, а трябваше да отразяват и три точки за пробив. В крайна сметка четвъртия опит се оказа успешен, след като бекхенд на Синиакова излезе в аут и така Мертенс и Сабаленка спечелиха петия си трофей като тандем.

След мача, шампионките обявиха че няма да играят заедно в останалите турнири от Големия Шлем за сезона, но ще си партнират в някои от другите турнири на WTA, включително в Дубай и Маями.<

>


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сабаленка и Мертенс триумфираха с титлата на Аустрелиън Оупън Владислав Риждов
Теми:  
Арина Сабаленка | елизе мертенс

Коментари





Следвайте ни в Facebook