Сабаленка към екипа си: Благодаря ви, че не се отказахте от мен; този трофей е ваш

от в 14:59 на 28.01.2023
Калоян Соколов

Арина Сабаленка се превърна от машина за победи в такава за двойни грешки, след като през миналия сезон имаше огромни проблеми с началния си удар и закономерно не спечели нито един значим трофей. Беларуската обаче нямаше време да унива и очевидно е свършила страхотна работа през предсезонната си подготовка, защото днес записа 11-тата си поредна победа през 2023-та, а тя ѝ донесе нейната дебютна титла от Големия шлем. Световната номер пет досега никога не беше преминавала дори полуфиналната фаза на "мейджър" състезание и прие изключително емоционално своя триумф, споделяйки следното в церемонията по награждаването:

"Като за начало, то бих искала да се извиня за лошия си английски, защото все още треперя и думите ми идват на моя роден език. Невероятна чест е да приема трофея от легенда като Били Джийн Кинг, която е направила толкова много за нашия спорт. Сега е моментът да поздравя Елена, защото тя е наистина великолепна тенисистка и съм съгласна да имаме още много такива невероятни битки, ако са на финалите в турнирите от Големия шлем. Очевидно е, че с твоя екип вършите страхотна работа и успехите ви са напълно заслужени.

Благодаря на всички, които направиха провеждането на напреварата възможно и също така на публиката, без която подобно събитие просто не е същото. Време е да се обърна и към моя прекрасен отбор. Наясно съм какво ви причиних и колко трудностите имахме през последната година. Благодарна съм ви, че останахте до мен, когато имах най-голям нужда от вас и не ме изоставихте. Заслужавате повече тази купа от мен самата. Накрая искам отново да се обърна към феновете, защото атмосферата беше неповторима. Надявам се отново да се завърна догодина и да ви зарадвам с още по-качествен тенис, като би било чудесно, ако ме подкрепяте все толкова силно" - завърши развълнуваната шампионка от Аустрелиън Оупън. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сабаленка към екипа си: Благодаря ви, че не се отказахте от мен; този трофей е ваш Калоян Соколов
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | Аустрелиън Оупън 2023 | елена рибакина | интервюта

Коментари





Следвайте ни в Facebook