Сабаленка надигра Швьонтек и запази шансовете си за класиране напред в Гуадалахара

от в 09:50 на 14.11.2021
Диана Андреева

Ига Швьонтек допусна поредното разочарование в Гуадалахара и сложи край на надеждите си да дебютира на полуфиналите в WTA Finals. Полякинята този път отстъпи на Арина Сабаленка, но този път не се отказваше до самия край на двубоя, макар че и това не даде резултат и тя в крайна сметка загуби с 2:6 6:2 7:5. Така втората продължаваща напред състезателка от група А ще бъде решена в мача между Сабаленка и Мария Сакари, като именно победителката измежду двете ще има възможност да изиграе още поне един двубой в Мексико. 

Швьонтек владееше инициативата от самото начало и затрудняваше сериозно своята опонентка, защото постоянно променяше ритъма на игра и хващаше неподготвена Сабаленка с отлично изпълнените си къси топки, които оставаха мираж за прекалено изтеглената назад тенисистка от Беларус. Ига използваше всяка една възможност да натисне топката, а уинърите от ракетата й постоянно се множаха. Заслужено Сабаленка напълно надигран в откриващата част, допускайки два пробива в нея. 

Втората част показа прословутия борбен характер на световната номер две, която постепенно изравни силите на корта и най-после осъществи брейк в петия гейм, като оттам насетне беше напълно безупречна от сервис линията и дори реализира още един пробив, за да изравни общия резултат в двубоя. 

Третият сет отново предложи равностойна битка, а най-после и двете състезателки показаха едновременно високо ниво на тенис. Те си размениха по един пробив в началните минути, преди доминацията да бе поета от сервиращите, което и доведе до серия от рутинни геймове. Моментен спад в представянето на Швьонтек обаче се оказа пагубен за нея, защото тя допусна неочакван брейк за 5:6 и така погаси надеждата си за класиране към следващия етап.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сабаленка надигра Швьонтек и запази шансовете си за класиране напред в Гуадалахара Диана Андреева
Теми:  
wta | wta finals guadalajara | wta финали | Арина Сабаленка | ига швьонтек

Коментари





Следвайте ни в Facebook