Сабаленка обезличи шампионката от Ролан Гарос и се доближи до дебютна титла от Шлема!

от в 03:54 на 08.09.2021
Калоян Соколов

Арина Сабаленка е сред най-постоянните тенисистки през последните два сезона и редовно достига до титлите на най-значимите надпревари, но така и не успява да триумфира с купата в турнирите от Големия шлем на сингъл. Беларуската обаче днес се класира по безапелационен начин за втория си пореден полуфинал на това ниво, след като надигра убедително Барбора Крейчикова и така си осигури сблъсък срещу тийнейджърката Лейла Фернандес. Световната номер две не остави никакви шансове на шампионката от Ролан Гарос и заслужено я надигра с категоричното 6:1 6:4, за да продължи към финалната четворка на US Open.

Двубоят не започна никак добре за двете състезателки, които си размениха по един бърз пробив, а двойните грешки изобилстваха. Проблемите за сервиращите продълижа, като чехкинята отново допусна брейк, а впоследствие Сабаленка бе изправена пред ситуация 15:40, но показа здрави нерви и затвърди взетото предимство. Това даде допълнителна увереност на финалистката от Синсинати, която пласираше уинъри от всяка точка на корта и заслужено сетът отиде в нейния актив.

Втората част отново тръгна ударно за беларската, чиято мощ я изведе до ранен аванс от 2:0 гейма. Осмата поставена все пак показа желание за съпротива, само че асовете от ракетата на фаворитката веднага се притичаха на помощ, когато Крейчикова получаваше възможност да върне интригата в двубоя и съвсем скоро по-високоранкираната състезателка се поздрави с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сабаленка обезличи шампионката от Ролан Гарос и се доближи до дебютна титла от Шлема! Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | Арина Сабаленка | барбора крейчикова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook